Antena 3 CNN Actualitate România cumpără de la turci 1059 de blindate militare Cobra pentru suma de 934 milioane de dolari. 800 vor fi produse în ţară

România cumpără de la turci 1059 de blindate militare Cobra pentru suma de 934 milioane de dolari. 800 vor fi produse în ţară

Otokar
Otokar Cobra, vehicul blindat. Sursa foto: Captură foto Facebook
de M.P.    |    05 Oct 2024   •   18:36
Presa turcă a preluat un anunţ al companiei locale de autovehicule civile şi militare Otokar care a anunțat că a câștigat o licitație în România pentru furnizarea de vehicule blindate pe roți.
 
Otokar va furniza României vehiculul său blindat pe roți COBRA II 4×4, in baza unui contract in valoare totală de puțin peste 934 milioane USD. Contractul include producția și livrarea a 1 059 de unități COBRA II și a unor unități logistice.

Acordul implică o cooperare industrială între cele două țări, ambele state membre NATO. Primele 278 de unități vor fi produse în facilitățile de producție ale companiei turcești din Turcia, iar restul în România, pentru care va fi construită o unitate de producție. Se pare că Otokar este singura companie care a depus la Ministerul Apărării o ofertă clară pentru acest tip de autovehicul militar.

Iată ce a anunţat portalul de ştiri militare turc savunmasanayist.com

"Otokar a câștigat licitația pentru vehicule blindate gigant:

Otokar a primit o scrisoare oficială de invitație pentru negocieri contractuale în cadrul licitației pentru achiziția de vehicule blindate ușoare 4x4 tactice pe roți, deschisă de C.N. Romtehnica S.A. (Romtehnica), companie a Ministerului Apărării Naționale din România.

Licitația include 1059 de vehicule blindate ușoare 4x4 tactice pe roți și unele servicii integrate de suport logistic.

Primele 278 de unități ale vehiculelor vor fi produse în facilitățile Otokar, în timp ce restul vor fi produse în România într-o structură care va fi stabilită în viitor".

×
Subiecte în articol: turci blindate Otokar
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close