Antena 3 CNN Actualitate România, condamnată la CEDO pentru acoperirea unor bătăuși. Plângerea, depusă de comunitatea gay

România, condamnată la CEDO pentru acoperirea unor bătăuși. Plângerea, depusă de comunitatea gay

gay.jpg
Foto: wikipedia.org
25 Mai 2016   •   12:13

România trebuie să plătească suma de 14.000 euro către doi tineri, victime ale unui atac suferit în metrou, în iunie 2006. Ei făceau parte dintr-un grup de şase persoane care participaseră la Marşul Diversităţii de la parada gay din Bucureşti. Deşi au fost identificaţi, agresorii n-au fost traşi la răspundere niciodată, scrie adevarul.ro. 

După încheierea manifestării în Piaţa Constituţiei, tinerii - care nu purtau însemne vizibile ale comunităţii gay - s-au urcat într-un metrou din staţia Izvor, alegând să stea într-un colţ al vagonului, aproape de uşă, în picioare. Când metroul şi-a închis uşile şi a plecat din staţie, s-a dezlănţuit atacul. Mai mulţi bărbaţi s-au prins cu mâinile de barele orizontale şi i-au lovit cu bocancii pe tineri în faţă şi în cap. Un tânăr din grup a încercat să protejeze cele două fete din grup şi s-a aşezat în faţa lor, încasând loviturile. Altul a căzut pe jos.

Două victime au depus plângere la CEDO. Ceilalţi au preferat uitarea, deşi au rămas cu traumele. În aprilie, CEDO a amendat România cu 14.000 de euro pentru ineficienţa organelor de cercetare penală în investigarea unui atac homofob împotriva a şase tineri români şi străini participanţi la GayFest2006.

 

 

×
Subiecte în articol: gay parada gay CEDO
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close