Antena 3 CNN Actualitate România, sub cod roșu de vijelii: Acoperișurile au fost luate de vânt sau ciuruite de grindină, în mai multe zone din țară

România, sub cod roșu de vijelii: Acoperișurile au fost luate de vânt sau ciuruite de grindină, în mai multe zone din țară

Mai multe localități din România s-au aflat sub avertizare meteo cod roșu de ploi, vijelii și grindină. În doar câteva ore, furtunile au provocat pagube majore.

România, sub cod roșu de vijelii: Acoperișurile au fost luate de vânt sau ciuruite de grindină, în mai multe zone din țară
Vremea extremă a făcut prăpăd în țară. Grindina a distrus acoperișuri, case și culturi
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   08:51

După temperaturile extrem de ridicate, intensitatea ploilor şi diminsiunea grindinei i-au determinat pe meteorologi să emită coduri portocalii si chiar roşii de vreme rea.

În urma ploilor, care au durat minute în şir, au rămas străzi inundate, culturi distruse de grindină şi acoperişuri luate de vânt.

Pentru a doua zi la rând, natura s-a dezlănțuit, în judeţul Bacău. O ploaie torențială a făcut dezastru în Onești. A fost cod portocaliu de vreme severă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Grindina a făcut ravagii și în Satu Mare deși, anul trecut, județul se lăuda că a achiziționat 40 de stații antigrindină. Stațiile există numai că nu funcționează.

Şi la Iași şi Brăila a plouat cu gheață. Ploaia abundentă şi grindina uriaşă au distrus toate culturile din gospodării la Mures

Iar vântul puternic a doborât zeci de copaci şi stâlpi de electricitate, în Harghita. Mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt.

La Vaslui canalizările nu au reuşit să facă faţă cantităţilor uriaşe de apă, astfel că mai multe străzi au fost inundate.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close