Antena 3 CNN Actualitate România a primit 450 de milioane de euro de la UE pentru refugiaţii ucraineni

România a primit 450 de milioane de euro de la UE pentru refugiaţii ucraineni

România a primit 450 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni.

refugiati-ucraina-mama-copil
România a primit 450 de milioane de euro de la UE pentru refugiaţii ucraineni Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    28 Apr 2022   •   20:59

Comisia Europeană a plătit statelor membre peste 3,5 miliarde de euro sub formă de plăţi în avans, pentru a le ajusta să gestioneze sosirea refugiaţilor ucraineni pe teritoriul lor.

Cele mai multe fonduri, 562 de milioane de euro, au fost plătite Poloniei, deoarece această ţară a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. Urmează Italia cu 452 milioane de euro şi România cu 450 de milioane de euro.

Cele mai multe fonduri au fost plătite Poloniei

Comisia Europeană a precizat că plăţile au fost făcute în cadrul Acţiunii de coeziune pentru refugiaţii din Europa, iar banii pot fi utilizaţi pentru a oferi hrană, cazare, asistenţă medicală, educaţie sau locuri de muncă refugiaţilor din Ucraina.

România, sprijinită de SUA pentru a face față crizei refugiaților | David Muniz, interviu în exclusivitate pentru Antena 3

Aproape un milion de refugiaţi ucraineni au trecut până acum graniţele României, iar ţara noastră a gestionat bine situaţia.

O spune David Muniz, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, care a lăudat eforturile autorităţilor române, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: refugiati Ucraina refugiați ucraineni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close