Antena 3 CNN Actualitate România. Avortul în cazul minorelor de până la 15 ani, posibil până la 24 de săptămâni

România. Avortul în cazul minorelor de până la 15 ani, posibil până la 24 de săptămâni

România. Avortul în cazul minorelor de până la 15 ani, posibil până la 24 de săptămâni
23 Iul 2008   •   17:09

Minorele de până la 15 ani vor putea cere întrerupere de sarcină până la cel mult 24 de săptămâni, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii Publice. Proiectul este în dezbatere publică până pe 21 august, pe site-ul Ministerului. Potrivit ordinului, medicul specialist solicitat pentru efectuarea unei întreruperi de sarcină ce nu depăşeşte 14 săptămâni, trebuie să solicite prezentarea documentelor doveditoare privind efectuarea consilierii psihologice şi juridice, să realizeze informarea medicală a minorei şi a reprezentatului legal al acesteia în vederea luării unei decizii informate.

În cazul în care sarcina depăşeşte 14 săptămâni, medicul de specialitate are obligaţia de a sesiza Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din raza administrativ-teritorială a minorei în cel mult 24 de ore de la constatarea sarcinii, aceasta urmând să evalueze cazul şi să ofere consiliere psihologică şi juridică minorei. În cazul în care minora de până la 15 ani, cu o sarcină care depăşeşte 14 săptămâni, solicită întreruperea sarcinii, cazul va fi anchetat de o comisie.

Ordinul ministerial încearcă să prevină un nou scandal în România, precum cel declanşat de cazul fetei de 11 ani din Neamţ, care a făcut întrerupere de sarcină - la 22 de săptămâni - la Spitalul King's College din Londra.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close