Antena 3 CNN Actualitate România ar putea primi un ultimatum pe agricultură din partea UE

România ar putea primi un ultimatum pe agricultură din partea UE

România ar putea primi un ultimatum pe agricultură din partea UE
06 Oct 2007   •   11:37

Uniunea Europeană se pregateşte sa dea un ultimatum României în privinţa corectarii problemelor din sistemul de plăţi în agricultură. Dacă ţara noastră nu va rezolva această problemă riscă să piardă unele subvenţii. Comisia Europeană va solicita, săptămâna viitoare, autorităţilor de la Bucureşti să corecteze în decurs de o lună deficienţele legate de sistemul de plăţi din agricultură.

România a fost avertizată că dacă nu îşi va rezolva problemele ar putea fi activată clauza de salvgaldare inclusă în Tratatul de aderare, ceea ce va duce la reducerea cu 25% a plăţilor directe către agricultori. E vorba despre subvenţii în valoare de peste 11 miliarde de euro pe care ţara noastră at urma să le primească din partea Uniunii în perioada 2007 ? 2009.

La jumătatea săptămânii viitoare, comisarul pentru agricultură, Mariann Fischer Boel, va prezenta Comisiei un raport referitor la controalele de audit efectuate la agenţiile de plăţi din agricultură din România şi Bulgaria. Surse europene spun că ţara noastră se află într-o situaţie mai gravă decât a Bulgariei, iar Fischer Boel va stabili un termen strict pentru rezolvarea deficienţelor. Mai mulţi oficiali europeni susţin că România şi Bulgaria au început prea târziu pregătirile pentru introducerea sistemelor naţionale de control în agricultură.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close