Antena 3 CNN Actualitate Surse: România amână până după alegerile din 9 iunie decizia care pune Rusia pe jar | Marcel Ciolacu: "Nu-și permit să ne atace!"

Surse: România amână până după alegerile din 9 iunie decizia care pune Rusia pe jar | Marcel Ciolacu: "Nu-și permit să ne atace!"

O decizie cu impact asupra războiului din Ucraina este amânată de autoritățile de la București până după alegerile din 9 iunie.

de Xenia Croitoru    |    15 Mai 2024   •   11:20

Așa spun surse politice Antena 3 CNN.

Înaintea acestei decizii amânate, Moscova a transmis deja amenințări voalate către țara noastră, după cum declară premierul Marcel Ciolacu.

"Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, CSAT, în care se va decide dacă România cedează Ucrainei un sistem defensiv Patriot va avea loc după alegerile din 9 iunie, spun surse politice Antena 3 CNN.

Motivul este că acest subiect nu ar trebui să fie politizat și folosit drept temă de campanie. Prin urmare, vom afla peste ceva mai mult de trei săptămâni dacă țara noastră își asumă riscul de a se dispensa de acest sistem PATRIOT, singurul operațional la această dată, din cele patru care au ajuns în România.

Ministrul Apărării, prudent în legătură cu posibilitatea ca România să cedeze Ucrainei un sistem Patriot

Ne amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a avut o discuție în SUA cu omologul american Joe Biden chiar pe tema cedării unui sistem Patriot de către țara noastră Ucrainei.

La momentul respectiv, Iohannis a subliniat că trebuie să ducă această discuție în CSAT. O altă reacție, mai recentă, a venit din partea ministrului Apărării, Angel Tîlvăr.

El s-a arătat prudent și a a arătat că România are nevoie de sistemul Patriot în contextul în care avem o situație de conflict armat în apropierea frontierelor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Xenia Croitoru.

Marcel Ciolacu: "Rusia nu va ataca România pentru că nu vrea și nu-și permite"

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la rândul său, că Rusia a formulat deja amenințări la adresa țării noastra, în contextul discuțiilor privind livrarea unui sistem Patriot în Ucraina.

"Haideți să fim corecți: noi avem de-a face cu un agresor și cu un dictator și am văzut reacția Moscovei, care a transmis voalat o amenințare către România.

Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova.

Și mai vreau să fiu foarte (clar), Rusia nu va ataca România. Rusia nu-și permite să atace România și nici nu vrea să atace România", a estimat Marcel Ciolacu.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close