Tot în ADN şi-au făcut loc şi hamburgerii, aripioarele picante şi tot ce înseamnă fast-food. Sigur, problema fast-food-ului este una mondială, dar la noi a luat amploare în ultimii zece ani. Aşa am ajuns pe locul trei în topul ţărilor cu gabarit depăşit din Europa.
O şaorma nu a omorât pe nimeni. Aşa este. Dar o sută de şaorme mâncate într-un an şi fără pic de mişcare ar putea să-ţi vină de hac. Cu o mie de calorii pe bucată, lipia cu pui este considerată cea mai consistentă mâncare de tip fast-food.
Din păcate este şi preferata românilor, ceea ce o face teroristul numărul unu care atentează la silueta noastră. Până şi restaurantele fast-food americane s-au adaptat la nevoia orientală a românilor şi au introdus în meniu produse asemănătoare şaormei.
Crocante, apetisante, picante şi, obligatoriu, înecate în sos de usturoi. O porţie medie de aripioare depăşeşte 800 de calorii. Dacă adaugi şi cartofi, un pahar de suc şi un desert, obţii meniul caloric zilnic al unui halterofil.
Aşa a ajuns România să urce într-un nefericit top european al obezităţii, direct pe locul trei.