"Întotdeauna, în mod real, cei care sunt infectați sunt mai mulți decât cei diagnosticați. Este o regulă de bază nu numai în România, transmiterea la nivelul populației este accelerată", a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit psnews.ro.
"E greu din păcate să apeși pe un buton și să faci niște schimbări dintr-o dată. Comunicarea trebuie făcută fără să inducă panică, trebuie făcută cu calm și într-un mod constructiv, adică să se explice în plan practic ce au de făcut cetățenii în fiecare zi concret, când merg într-un anumit loc, când nu merg, ce trebuie să facă.
Dr. Marinescu: Nu e vorba doar de ce face fiecare, contează cum se fac autorităţile monitorizarea
Nu e vorba doar de ceea ce face fiecare, dar contează cum se face și monitorizarea autorităților în raport cu aceste lucruri care trebuie respectate și, în al treilea rând, fiecare agent comercial, fiecare organizator trebuie să pregătească lucrurile astfel încât să existe condițiile în care virusul să nu se transmită", adaugă medicul infecționist Adrian Marinescu.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, un nou record de îmbolnăviri în România, respectiv 994 de noi cazuri de COVID-19 în România şi 36 de decese.
Ce se întâmplă cu cei 4.000 de români bolnavi de COVID care au plecat din spital
Statul ia măsuri în cazul celor peste 4.000 de români bolnavi de COVID-19 care au plecat din spital la cerere sau nici nu au stat internaţi, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a carantinei, a anunţat, marţi, şeful Guvernului.
Astfel, în cazul lor, Direcțiile de Sănătate Publică vor emite decizii prin care bolnavii de COVID care nu au stat internaţi vor trebui stea izolați 14 zile acasă ori internați, dacă simptomele bolii persistă, a declarat premierul Ludovic Orban.