Un medic de familie din judeţul Vaslui a fost nevoit să acorde consultaţii pacienţilor într-o căruţă pe drumul din localitate, după ce s-a trezit cu lacătul pus pe poarta de acces în cabinetul medical.
Mai multe persoane din localitatea vasluiană Băceşti au beneficiat de consultaţii medicale într-o căruţă trasă în faţa centrului medico-social din sat, după ce medicului de familie i-a fost blocat accesul în cabinetul său din incinta centrului în cauză.
Medicul a ales această soluţie de urgenţă în urma insistenţei pacienţilor săi.
"Când am venit dimineaţă la cabinet, am văzut lacătul pus pe poarta de acces spre cabinet. Pacienţii începuseră să vină astfel încât am fost nevoită să acord consultaţii într-o căruţă. Oamenii îmi reproşau că nu-i ascult şi cu stetoscopul, dar de unde să-l iau dacă era în cabinetul la care nu puteam să ajung. Am luat imediat legătura cu primarul din comună şi abia după trei ore şi jumătate, în urma unor intervenţii, au tăiat lacătul de pe poartă. Când am ajuns în cabinet, am constatat că nu am energie electrică astfel încât nu puteam emite reţete pentru pacienţi", a declarat, luni, medicul de familie din Băceşti, Roxelana Cercel, potrivit
Mediafax.
Conducerea Centrului Medico-Social Băceşti nu a putut fi contactată pentru a explica de ce a recurs la blocarea accesului medicului de familie spre cabinetul său, directorul unităţii fiind în concediu.
În schimb, primarul comunei Băceşti, Horaţiu Cărăuşu, susţine că în corpul de clădire unde se află cabinetul se vor face lucrări de reabilitare, acesta fiind un posibil motiv pentru care nu i s-a mai permis medicului să intre în cabinet.
"Când am predat clădirea de la Consiliul Local către centrul medico-social, am pus condiţia să fie păstrat cabinetul în incinta acestuia. Însă ei au pus lacătul pe poartă, au tăiat curentul, ceea ce nu este normal. Chiar dacă se realizează reabilitarea acelui corp de clădire, ar trebui să asigure medicului de familie o altă locaţie pe perioada desfăşurării lucrărilor. Am discutat şi ei cu cei de la centru şi urmează să avem o întâlnire mâine (n.r.- marţi) în care să lămurim lucrurile", a precizat primarul Horaţiu Cărăuşu.
Medicul de familie Roxelana Cercel are 1.700 de persoane înscrise în listele de pacienţi şi are încheiat contract de comodat cu Centrul Medico-Social Băceşti din 2006, cu valabilitate până în septembrie 2014. Până în martie anul trecut, proprietarul clădirii în care se află cabinetul a aparţinut Consiliului Local, ulterior fiind transferat către centrul medico-social, cu condiţia de a menţine pe medicul Cercel în spaţiu.