Antena 3 CNN Actualitate România. 100.000 de copii orfani cu... părinţi

România. 100.000 de copii orfani cu... părinţi

România. 100.000 de copii orfani cu... părinţi
07 Iun 2007   •   07:47

O sută de mii de copii din România sunt orfani deşi au părinţi. Mamele şi taţii lor au plecat la muncă în străinatate dar pentru copii asta e egal cu abandonul. Din cauza amplorii fenomenului, Inspectoratul General de Poliţie, UNICEF si alte ONG-uri au început o campanie pentru a-i ajuta. O sută de mii de copii au aceeaşi poveste: părinţii lor au plecat să muncească pentru viitorul lor. Prezentul însă, este cutremurător: copii cresc singuri şi fără niciun ajutor.

Rămaşi în grija bunicilor sau a vecinilor, nesupravegheaţi şi fără modele, copiii aleg căi greşite. Încep să aibă note tot mai mici iar unii ajung chiar să încalce legea. ?Problema este că părinţii nu înteleg că micuţii nu au nevoie doar de telefoane mobile, biciclete sau televizoare...au nevoie de afecţiune, de dragostea părinţilor?, a declarat Pierre Poupard, reprezentant UNICEF.

Campania demarată de Poliţie, Asociaţia Alternative sociale şi UNICEF încearcă să găsească o soluţie pentru aceşti copii. Din păcate nimeni nu ştie foarte clar câţi sunt. Iniţiatorii campaniei vor cere modificarea legislaţiei astfel încât părinţii să fie obligaţi să anunţe asistenţii sociali sau profesorii înainte de a părăsi ţara. Mai mult la punctele de frontieră, românii care pleacă la muncă în străinătate vor fi consiliaţi de psihologi.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close