Antena 3 CNN Actualitate Doi români din Vâlcea şi-au îndeplinit visul american, au devenit milionari şi acum riscă 20 de ani de închisoare

Doi români din Vâlcea şi-au îndeplinit visul american, au devenit milionari şi acum riscă 20 de ani de închisoare

Doi români din Vâlcea, alături de alţi membri ai familiei, şi-au îndeplinit visul american după ce au ajuns în California, Statele Unite ale Americii. În numai doi ani, soţii Ghiocel au devenit milionari, însă acum riscă 20 de ani de închisoare.

New Project (1)
Doi români din Vâlcea şi-au îndeplinit visul american, au devenit milionari şi acum riscă 20 de ani de închisoare Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   15:14

Eduard şi Floarea Ghiocel, doi români din Vâlcea, şi-au văzut visul cu ochii şi au ajuns în Statele Unite ale Americii la începutul anului 2020.

După numai doi ani, cei doi au devenit milionari şi au reuşit să trimită acasă, la Vâlcea, bunuri în valoare de peste 1,3 milioane de dolari.

Alături şi de alţi membri ai familiei, soţii Ghiocel au pus la punct un plan prin care să se îmbogăţească, astfel că au început să dea spargeri în casele unor persoane vârstnice din zona oraşului San Diego.

După ce furau din casele americanilor, românii mergeau la diverse case de amanet din sudul statului California şi vindeau bunurile furate în încercarea de a spăla banii.

Agenţii FBI şi poliţiştii din România au desfăşurat o acţiune de amploare, atât în SUA, cât şi în România, pentru prinderea soţilor Ghiocel şi a complicilor acestora.

Potrivit anchetatorilor, românii au cumpărat lingouri şi monede de aur, dar şi maşini de lux din SUA, pe care ulterior le-au trimis în Vâlcea. În total, românii au trimis în România bunuri în valoare de 1.367.652 de dolari.

Pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi, românii riscă acum pedepse de până la 20 de ani într-o închisoare federală.

Potrivit CNN, cei doi români au fost arestaţi în SUA, în timp ce complicii lor se află în România.

×
Subiecte în articol: San Diego SUA Râmnicu Vâlcea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close