Antena 3 CNN Actualitate Românii care au transformat țara în tomberonul Europei. Șeful Gărzii de Mediu: "Modul de operare este unul clasic"

Românii care au transformat țara în tomberonul Europei. Șeful Gărzii de Mediu: "Modul de operare este unul clasic"

Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre tonele de deșeuri intrate în România.

de Ştefan Petrică    |    01 Oct 2023   •   10:51

Mii de tone de gunoi menajer care era adus în România, din Italia și Germania, ajungeau în cele din urmă la o firmă din Hunedoara, unde erau arse și transformate în materie primă pentru o fabrică de ciment. 

"Garda de Mediu a fost direct implicată în acțiunea DIICOT, încă de la etapa de monitorizare, făcând sesizări penale pentru aspectele întâlnite acolo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Putem spune că la ceea ce am asistat în această dimineață, este un nou episod al luptei pe care autoritățile române o dau pentru ca România să nu ajungă groapă de gunoi a Europei. Modul de operare este unul clasic.

Există societăți importatoare de deșeuri care scriu niște date false pe documentele de transportul internațional, după care sunt preluate de firme românești de transport, care întocmesc document național de transport, tot cu înscrisuri nereale și după care ajung la un așa-zis reciclator.

Citește și: Acțiunea în premieră împotriva celor care au umplut România cu gunoaie din Vest. Peste 1.500 de tone de gunoi au fost aduse ilegal în țara noastră

Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o colaborare între DIICOT și Garda de Mediu", a spus Andrei Corlan.

Întrebat dacă este ceva in neregulă la vămi, acolo unde sunt de gardă comisarii, șeful Gărzii de Mediu a spus:

"Nu este nimic în neregulă cu activitatea comisarilor. Solicitarea mea de întărire a capacității cu încă 150 de comisari exact pentru creșterea prezenței în zona de frontieră", a spus Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

×
Subiecte în articol: şef Garda de Mediu deşeuri menajere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close