Potrivit statisticilor, românii se află în topul european al celor mai afectați de stres, locul de muncă fiind principalul factor cauzator.
Psihologii avertizează că stresul poate conduce la probleme semnificative în toate aspectele vieții.
"În momentul în care ești într-un loc în care nu-ți face plăcere să fii, o să-ți lipsească motivația.
Deci o să ai un sentiment de nefericire, de insatisfacție, dacă mai ai și un job cu un rang înalt, cu presiune mare, atunci o să apară și sindrom de epuizare sau chiar burnout.
Important este să ai un plan pentru ce anume te îndrepți. Există tool-uri online pe care poți să le accesezi astfel încât să-ți dai seama care este profilul și ce anume ar fi lucrurile care ar funcționa pentru tine.
Este o situație și dacă îmi place ce fac, dar fac prea mult. Pot ajunge tot la o situație care să aibă un impact asupra sănătății.
Dar acolo unde nu-mi place ce fac, stresul prelungit și lipsa satisfacției la locul de muncă poate avea efecte negative asupra sănătății și cele mai dese probleme întâmpinate sunt legate de anxietate și depresie.
O să avem o dezvoltare personală limitată dacă nu-mi place locul de muncă.
Nu o să fiu deschis la învățare. Socializarea o să aibă de suferit. Discutăm de un număr mai mare de elemente care sunt afectate, inclusiv instabilitatea financiară", a spus psihoterapeutul Alexandru Cojocaru, la Antena 3 CNN.