Un român a relatat într-o postare pe Facebook că are provizii de lemne și pentru iarna următoare, iar cămara este plină cu alimente. Acesta a precizat că mai toți dintre cei de la munte au făcut același lucru.
"De când stau la țară, toamna cel puțin, am în casă conserve diverse, pălincă, murături, brânză, ulei, mere, nuci, legume (lăzi întregi de cartofi) pentru toată iarna - uneori trec și două-trei săptămâni până să ajung la un supermarket - asta ca idee, deși încerc să cumpăr de la țară ceea ce nu pot produce.
Acum a mai rămas să cumpăr carne pentru cârnați de afumat și pus la uscat în pod. Încă nu e destul de rece pentru asta.
De exemplu, când am de cumpărat mazăre, pentru că mazărea nu crește bine în grădina de munte, cumpăr mai multă decât e nevoie pe moment și o pun în lada frigorifică - să fie.
Lemne am și pentru iarna viitoare, pentru că e mai bine să le pregătești cu un an înainte ca să fie bine uscate atunci când le bagi în sobă. Oricum, nu cred că se vor ieftini la anul.
Energia electrică e atât cât vine de la rețea.
Și ca să răspund primul la întrebare, 2 ierni căldura, aproape o iarnă alimentele - iar asta e valabil pe la toți cei din jur, aici la munte.
Voi cum stați cu alimentele și energia? În general, pentru cât timp vă pregătiți? Am uitat de miere și motorină. Sunt și ele. Miere din vecini, motorină 30l de rezervă, benzinăria e departe, mai ales iarna", a scris românul pe grupul Mutat la țară - viața fără ceas.
Un alt român a recunoscut că și-a făcut și el provizii și poate trăi cu tot ce a strâns cam 5 ani.
"Cu ce am în casă la ora actuală pot trăi cam 5 ani fără să mai cumpăr nimic cu condiția să am curent de la rețea în acest timp că să nu se dezghețe congelatoarele. Am inclus lemne pentru foc, alimente, sămânță, plus animalele din curte și hrană lor."