Antena 3 CNN Actualitate Șirul negru al atentatelor teroriste islamice în care au murit români

Șirul negru al atentatelor teroriste islamice în care au murit români

isis.jpg
Foto: riskmanagementmonitor.com
14 Noi 2015   •   15:19
Atentatele teroriste de vineri seară de la Paris, unde doi români au murit, întregesc un șir negru de atacuri teroriste în care au pierit români, în ultimii 15 ani. 
 
Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat sâmbătă dimineață informația tragică potrivit căreia doi conaționali de-ai noștri au murit în atacurile sângeroase de la Paris, soldate cu cel puțin 128 de morți și 200 de răniți. 
 
Tot sâmbătă dimineață, atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak.
 
Atentatele din 11 martie 2004 din Spania, unde 16 români au pierit, au avut loc dimineața, când 10 rucsacuri încărcate cu TNT au explodat în patru trenuri de la Madrid, în timp ce intrau și ieșeau pasageri din patru stații diferite. Atunci, totalul deceselor a fost de 191, cei mai mulți dintre ei, 142, fiind din Spania.
 
În atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, de la turnurile gemene din New York, patru români au fost omorâți.
 
Ultimele două atentate amintite, respectiv cele de la Madrid și de la New York, au fost revendicate, ulterior, de gruparea teroristă al-Qaeda, cea din care s-a desprins acum rețeaua Stat Islamic (ISIS).
 
Statul Islamic care a îngrozit lumea prin crimele sale abominabile este o grupare teroristă globală, cu o agendă universală. Este considerată mai periculoasă decât al-Qaeda, din care s-a desprins, și controlează un teritoriu de mărimea Marii Britanii. 

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris romani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close