Antena 3 CNN Actualitate 40% dintre români și-ar schimba furnizorul de electricitate

40% dintre români și-ar schimba furnizorul de electricitate

Aproape jumătate dintre români sunt de părere că ar fi necesar să își schimbe furnizorul de energie electrică, conform unui sondaj realizat de către INSCOP Research.

40% dintre români și-ar schimba furnizorul de electricitate
de Georgiana Adam    |    15 Iun 2021   •   15:47

”40% dintre respondenţi iau în considerare posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică. Cred că este un procent important şi, în contextul dezbaterilor din ultima vreme din spaţiul public, acest lucru înseamnă o conectare mai bună la informaţii privind tarifele. De asemenea, 36% dintre respondenţi indică intenţia de a-şi schimba furnizorul de gaze”, a spus Remus Ştefureac, Directorul INSCOP Research.

Cei mai mulți dintre românii care își doresc schimbarea furnizorului de energie electrică, au studii superioare, trăiesc în mediul urban în zone dezvoltate și reprezintă o populație activă, între 30 și 44 de ani.

Conform aceluiași sondaj, 86%  dintre participanții la studiu ar fi de acord cu exploatarea gazelor din Marea Neagră. De asemenea, peste 78% dintre români  consideră că statul ar trebui să păstreze un control strict asupra companiilor unde este acționar majoritar. Totodată aproape 66% dintre respondenți și-ar dori ca România să dezvolte energie din surse nucleare.

 Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 1000 de persoane.

×
Subiecte în articol: electricitate
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close