Antena 3 CNN Actualitate Româncele nu ştiu să evite hărţuirea sexuală

Româncele nu ştiu să evite hărţuirea sexuală

Româncele nu ştiu să evite hărţuirea sexuală
20 Mai 2007   •   12:55

Româncele nu ştiu cum să evite aluziile sexuale şi gesturile deplasate ale şefilor. Conform rezultatelor studiului "Hărţuirea sexuală la locul de muncă" în ţara noastră, în mediul urban, 1 persoană din 9 este victima unui caz de hărţuire sexuală. În plus, victimele acestui comportament sunt puternic afectate din punct de vedere profesional, social sau chiar personal, prin depresii, scăderea respectului de sine, pierderea locului de muncă sau chiar periclitarea vieţii de familie.

Sociologii au descoperit că cele mai expuse hărţuirii sexuale sunt persoanele tinere, în special femeile între 18 şi 29 de ani. Iar o persoană din 9, din mediul urban, s-a confruntat cu o astfel de situaţie. Din cei intervievaţi, 92% spun că hărţuirea sexuală trebuie pedepsită. Experţii au mai descoperit că 39% dintre persoanele hărţuite se rezumă la a discuta cu agresorul, pentru a rezolva problema amiabil.

O pondere importantă a persoanelor întrebate spun că nu acţionează în nici un fel. În 24 % dintre cazuri persoana respectivă nu a făcut nimic, iar în 27% dintre cazuri a aşteptat ca în timp să se rezolve problema. De asemenea, 15% dintre victime aleg să demisioneze pentru a scăpa de această problemă. Studiul relevă faptul că 55% din populaţie declară că există o lege care pedepseşte hărţuirea sexuală. Totuşi, în România, nici o instituţie de resort sau instanţă judecatorească nu a pronunţat o decizie într-un astfel de caz.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close