Antena 3 CNN Actualitate O jurnalistă româncă a fost martora tentativei de asasinare a lui Trump. Cum a trecut atacatorul neobservat de poliţie

O jurnalistă româncă a fost martora tentativei de asasinare a lui Trump. Cum a trecut atacatorul neobservat de poliţie

trump impuscat romanca martor
Româncă martor la împuşcarea lui Trump. Sursa foto: Profimedia Images/ captură foto Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2024   •   20:37

O jurnalistă de origine română, Irina Bucur, a fost prezentă la mitingul unde a fost împuşcat Donald Trump. Ea scrie pentru ziarul regional Buttler Eagle din oraşul Butler, Pennsylvania, şi se afla la faţa locului când fostul preşedinte Donald Trump a fost împuşcat.

„Am avut un reporter în zona destinată jurnaliştilor, cu un fotograf. Eu am fost printre spectatori, mai departe, pe teren. Tot ce am auzit au fost împuşcături într-o zonă aglomerată. În momentul acela toţi ne-am culcat la pământ şi în momentul acela nu mi-am dat seama ce se întâmplă.

Credeam că poate cineva împuşcă în mulţime. Când ne-am ridicat şi oamenii au început să fie evacuaţi, abia atunci am vorbit cu oamenii dacă au văzut. Şi unii mi-au spus că au văzut pe cineva pe acoperiş”, a declarat Irina Bucur într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

„În timpul unei conferinţe de presă, mai târziu, poliţia a confirmat că investigau informaţii pe care le-au primit de la oameni care spuneau că au văzut pe cineva pe acoperiş. Aşadar da, acest lucru a fost confirmat. Oamenii le-au spus asta forţelor de ordine”, a mai declarat aceasta.

Întrebată dacă erau măsuri de securitate serioase pentru oamenii care au participat, românca a declarat că Serviciul Secret verifica oamenii care intrau.

„Spaţiul unde s-a ţinut mitingul este în aer liber în întregime, o arie foarte largă. Locul în care noi ţinem festivaluri în aer liber sau evenimente mari.

Poliţia a spus că luând în considerare spaţiul larg, era imposibil 100% să te asiguri că un incident nu se va întâmpla.

S-au luat măsuri de securitate, toată lumea a fost verificată, dar zona era foarte mare.

Româncă martor la împuşcarea lui Trump: Atacatorul a intrat dintr-un cartier

Din ce am înţeles, din ce a zis poliţia, individul a intrat dintr-un cartier de lângă. Nu a intrat prin zona destinată participanţilor unde a fost verificare de securitate”, a mai declarat Irina Bucur.

Tentativa de asasinat împotriva lui Trump s-a produs din cauza unei breşe de securitate

Secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a recunoscut luni că tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte şi candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a produs din cauza unei „breşe” de securitate, informează EFE.

„Vom analiza, prin intermediul unei anchete independente, cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat şi vom face recomandări pe baza constatărilor pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a afirmat responsabilul american în declaraţii citate de CNN.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, glonţul străpungându-i vârful urechii drepte.

Tânărul a tras de pe un acoperiş foarte aproape de locul mitingului, la câteva momente după ce mai multe persoane au alertat serviciile de securitate cu privire la prezenţa sa suspectă. 

Atacatorul a fost împuşcat mortal de Secret Service.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close