Totul s-a întâmplat în toamna anului trecut, atunci când românca era plecată în Olanda.
Din primele informaţii, cei bănuiţi că au furat seiful cu 500.000 de euro au acţionat la pont. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, care nu sunt cuplu, dar aveau informaţii despre bani.
Cei doi ar fi ştiut de la o rudă a victimei că apartamentul româncei este nelocuit și că femeia ţinea acolo un seif plin cu bani.
Aşa că cei doi au supravegheat zona o perioadă de timp, după care au încercat să intre cu o cheie-copie în casă. Cheia s-a rupt în broască, motiv pentru care cei doi s-au folosit de o rangă pentru a deschide uşa.
Românca păgubită ar fi lucrătoare sexuală din Olanda
Bărbatul şi femeia care ar fi acţionat la pont în toamna anului trecut au luat seiful cu totul.
La percheziţiile care au avut loc ieri, oamenii legii nu au mai găsit niciun ban, suspiciunea fiind că i-au cheltuit la păcănele și alte distracții.
Cei doi hoți au fost reținuți pentru audieri, ancheta fiind făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 6.
Potrivit unor surse, femeia păgubită practică cea mai veche meserie din lume în Olanda, unde este şi acum.
"Pe 11 aprilie 2023, politiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Secției 25 au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-un apartament, din Sectorul 6, de unde ar fi sustras un seif ce conținea aproximativ 500.000 de euro.
În urma perchezițiilor au fost identificate 2 persoane bănuite de săvârșirea faptei, urmând ca acestea să fie conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.