Antena 3 CNN Actualitate Românca atacată în staţia de metrou din Roma a intrat în moarte cerebrală

Românca atacată în staţia de metrou din Roma a intrat în moarte cerebrală

Românca atacată în staţia de metrou din Roma a intrat în moarte cerebrală
Foto: Observator
15 Oct 2010   •   21:15

Daca inima care-i bate inca in piept ar putea vorbi, s-ar ruga impreuna cu familia pentru un miracol. Românca bătută în staţia de metrou din Roma a intrat în moarte cerebrală vineri după-amiază. E o chestiune de ore până când medicii italieni îi vor constata oficial decesul, şi doar o minune ar putea împiedica asta.

Şi totuşi, agresorul este încă în stare de arest la domiciliu. Însuşi primarul Romei a cerut astăzi ca bărbatul să ajungă cât mai repede după gratii.

Medicii o vor monitoriza în următoarele ore, dar pacienta nu mai dă semne de activitate cerebrală. În urmă cu câteva ore, la Spitalul Casilino s-a întrunit o comisie care să constate oficial moartea cerebrală. Starea româncei s-a înrăutăţit brusc azi-noapte.

A fost un şoc atât de mare încât soţul femeii a avut nevoie de un psiholog lângă el. Acasă, în România, pe Maricica o aşteaptă copilul lor, de numai 3 ani...

Toate ziarele şi televiziunile italiene vorbesc despre cazul româncei. Despre violenţă, despre indiferenţa celor din jur dar şi despre o reacţie prea slabă a justiţiei faţă de tânărul de 20 de ani.

Anchetatorii au aflat că Alessio Burtone a mai lovit cu pumnul. În ultimele 6 luni a mai avut două plângeri penale pentru agresiune. Şi totuşi, Alessio nu este în închisoare ci la el acasă. Ieri, a trimis familiei Hăhăianu o scrisoare.

În cazul în care românca nu supravieţuieşte, bărbatul ar putea fi acuzat de omor. Procurorii au cerut deja arestarea tânărului. Aseară, zeci de italieni au ţinut o slujbă, chiar în staţia de metrou.. Un fel de rugăciune-protest.

În această după-amiază, primarul Romei a venit la spitalul în care este internată românca. Alemanno le-a cerut procurorilor ca agresorul femeii să ajungă după gratii.

Pentru Maricica însă speranţele sunt minime. Avocatul familiei Hăhăianu a declarat că românca va mai fi monitorizată până la ora 22, în această seară. Apoi medicii ar putea decide oprirea aparatelor care o ţin în viaţă.

 



×
Subiecte în articol: moarte clinica roma
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close