Antena 3 CNN Actualitate Românul implicat în cazul vietnamezilor sufocați într-un TIR în Marea Britanie, prins în București, după trei ani

Românul implicat în cazul vietnamezilor sufocați într-un TIR în Marea Britanie, prins în București, după trei ani

Un român, urmărit internațional pentru omor din culpă în cazul celor 39 de vietnamezi morți într-un TIR în Marea Britanie a fost găsit miercuri la București. Suspectul a fost prins după trei ani de la incident.

Marius Mihai Draghici
Românul implicat în cazul vietnamezilor sufocați într-un TIR în Marea Britanie, prins în București, după trei ani Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    10 Aug 2022   •   14:30

Marius Mihai Drăghici, în vârstă de 48 de ani este una dintre persoanele acuzate de omor din culpă și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

El a fost dat în urmărire internațională acum trei ani, de când 39 de imigranți vietnamezi au fost găsiți morți într-un TIR în Marea Britanie și a fost acuzat la 27 de ani de închisoare în străinătate. Acum a fost prins miercuri de polițiștii români, în București.

Bărbatul este suspectat că face parte din rețeaua care a coordonat călătoria imigranților în Marea Britanie atât în ​​legătură cu decesele acestora, cât și cu alte transporturi ilegale de imigranți realizate înainte de 23 octombrie 2019, când a avut loc marea tragedie.

Acuzatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior va fi extrădat în Marea Britanie pentru a fi judecat.

Surse apropiate ale bărbatului spun că din 2019 și până acum, acesta s-a tot plimbat prin mai multe orașe din țară. El stătea în chirie și nu avea nicio ocupație.

Drăghici a circulat și sub numele de Marius Mihai Selaru și Marius Lupu. El s-a nascut în Onești.

"Știm că are legături specifice atât în ​​zona Bacăului din România, cât și în Spania. De asemenea, este cunoscut că lucrează în industria de transport.

Eforturile de a-l urmări printr-o serie de tactici sunt în desfășurare, dar acum dorim ajutorul publicului român și spaniol pentru a-l identifica.

Astăzi lansăm fotografia lui alături de filmările CCTV cu el, care sperăm că vor ajuta oamenii să-l identifice. De asemenea, lucrăm cu organizația caritabilă independentă Crimestoppers în speranța de a obține o recompensă pentru informații despre Drăghici. Și vom lucra, de asemenea, cu parteneri pentru a obține atractivitatea noastră către publicul din România și Spania". a precizat poliția din Marea Britanie, potrivit essex.police.uk.

Vehiculul în care au fost găsite 39 de cadavre în comitatul britanic Essex era un camion frigorific. Temperurile în interiorul acestuia au ajuns și la -25 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Essex imigranti ilegali
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close