"Îl aşteptăm pe doctorul Arafat să colaboreze cu noi, este preşedintele Comisiei de urgenţă a ministerului. Am vorbit cu dumnealui atunci când a plecat şi l-am rugat să rămână, pentru că este nevoie să colaborăm în noul proiect de lege", a declarat ministrul Sănătăţii, informează Mediafax.
Întrebat dacă doctorul Arafat ar putea reveni în funcţia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a răspus că nu ştie, pentru că este vorba de o decizie politică şi în acest sens se poate pronunţa premierul.
"Pe postul de subsecretar de stat este dr. Andrei Georgescu, decizia schimbării acestuia poate fi luată numai de către premier", a mai spus ministrul Sănătăţii.
Ritli a mai spus că ar dori să folosească experienţa lui Raed Arafat în proiectul noii legi a sănătăţii şi a reiterat totodată ideea că urgenţa nu se va privatiza.
Totodată, întrebat dacă îi va telefona doctorului Arafat pentru a-l invita la discuţii în MS, pe marginea legii, ministrul a spus că nu ştie cum ar trebui procedat, susţinând că poate ar trebui ca fostul subsecretar de stat să îl contacteze.
"Aştept un telefon de la doctorul Arafat. Dorim să reluăm discuţiile privind proiectul noii legi a sănătăţi cât mai curând şi cu profesionişti", a spus Rittli Ladislau.
Luni, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătatea, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor, a anunţat premierul Emil Boc.
Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.