Antena 3 CNN Actualitate Risc de avalanşă în Munţii Făgăraşului. Stratul de zăpadă a depăşit deja un metru la Bâlea Lac

Risc de avalanşă în Munţii Făgăraşului. Stratul de zăpadă a depăşit deja un metru la Bâlea Lac

1 minut de citit Publicat la 12:49 12 Dec 2012 Modificat la 12:49 12 Dec 2012
Risc de avalanşă în Munţii Făgăraşului. Stratul de zăpadă a depăşit deja un metru la Bâlea Lac
Foto: lhe.epfl.ch
Stratul de zăpadă a depăşit deja un metru la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, unde riscul de producere de avalanşe este de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, atât miercuri, cât şi joi, conform meteorologilor sibieni, informează Agerpres.

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David le recomandă turiştilor să evite toate traseele montane care sunt situate deasupra cabanelor, adică la peste 1.500 de metri altitudine.

Turiştii care vin la Bâlea, nu trebuie să se aventureze pe jos sau cu schiurile, între cabanele Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, pentru că acest traseu este periculos în această perioadă. De la Bâlea Cascadă, se poate urca la Bâlea Lac doar cu telecabina şi numai când vântul nu este puternic.
   
"Pentru prevenirea accidentelor montane, solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de Nord a Munţilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat", a declarat şeful Salvamont Sibiu.
   
Turiştii care ajung la Bâlea sunt rugaţi să consulte prima dată patrula de salvamontişti din zonă.
   
În caz de avalanşă, turiştii trebuie să aibă neapărat la ei echipament de salvare: sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.

×
x close