Antena 3 CNN Actualitate Rezultate BAC: Au fost admise circa 1% din contestaţiile la bacalaureat. Vezi aici dacă ai promovat examenul

Rezultate BAC: Au fost admise circa 1% din contestaţiile la bacalaureat. Vezi aici dacă ai promovat examenul

6 minute de citit Publicat la 10:12 08 Iul 2011 Modificat la 10:12 08 Iul 2011
Rezultate BAC: Au fost admise circa 1% din contestaţiile la bacalaureat. Vezi aici dacă ai promovat examenul
Foto: Intact Images
Update 18:45. Afişarea rezultatelor contestaţiilor la examenul de bacalaureat a început, vineri seară, şi în Bucureşti, procesul urmând să se încheie până cel târziu la ora 19.00, informează Mediafax.

La unele centre de examen din Capitală este aproape pustiu. Astfel, faţă de ziua în care au fost afişate primele rezultate la bacalaureat, la afişarea rezultatelor după contestaţii puţini elevi se aflau la centrele de examen.
 
La Colegiul "Dimitrie Leonida", în curtea unităţii, la ora 17.45, erau doi elevi.
   
O situaţie similară este înregistrată şi la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihail I", dar şi la alte unităţi de învăţământ.
   
Inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu, dă asigurări că lucrările au fost corectate în condiţii de siguranţă, fără să fie înregistrate incidente legate de o eventuală pierdere a unora dintre acestea.
   
Lucrările contestate de elevii din Capitală nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost recorectate la Braşov.
   
În Bucureşti au fost înregistrate 9.138 de contestaţii la bacalaureat, dintre care câte 3.000 la limba şi literatura română şi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, potrivit inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.
   
Acesta a adăugat că aproximativ 80% dintre candidaţii care au contestat rezultatele la bacalaureat au medii foarte mici, între 2 şi 4, astfel că şansele ca aceşti tineri să promoveze rămân scăzute.
   
La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat rata de promovare a fost 42,03% înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a spus inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.
   
În 2010, promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 61,26%, iar în 2009 de 76,32%.

Update 13:35
. Surse din minister au declarat pentru Antena 3 că ar fi fost admise 1% din totalul contestaţiilor depuse în ţară şi corectate până la această oră.

Ministerul Educaţiei a centralizat peste 80.000 de solicitări de recorectare a lucrărilor de la bacalaureat, iar vineri este ziua cea mare pentru că vor fi afişate rezultatele.

VEZI REZULTATELE PE SITE-UL MINISTERULUI EDUCAŢIEI
 


  • Cluj: Potrivit primelor informaţii furnizate de reporterul Antena 3, circa 30% din cele 88 de contestaţii depuse de elevii Liceului Bathory Istvan au fost admise, diferenţele de punctaj fiind de 0.5 - 1 punct. Tot în Cluj, la Liceul Cuzdrioara rezultatele contestaţiilor au arătat că rata de promovare de 0% a instituţiei a fost justificată: nici unul dintre elevi nu a trecut examenul. Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut, după contestaţii, cu mai puţin de un procent, de la 54,07% la 54,91%, un număr de 441 de medii crescând în urma recorectării lucrărilor, informează Mediafax. Aşadar, au fost modificate 773 de note contestate. Numărul elevilor care au fost declaraţi admişi după contestaţii a crescut cu 50, de la 3.238 la 3.288.
  •  

     
  • Baia Mare: Majoritatea elevilor care au contestat rezultatele la examenul de Bacalaureat nu au reuşit să obţină note de trecere. Au existat şi două cereri de mărire a notelor, care nu au avut un rezultat pozitiv. Gradul de promovare în acest judeţ este de 46,41%. Dintre cele 2750 de contestaţii depuse, 900 au fost la limba şi literatura română, 850 la matematică şi restul la celelalte materii.
  •  


  •  Braşov:  Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu doar un procent şi în judeţul Braşov după rezolvarea contestaţiilor depuse de unii elevi nemulţumiţi de notele primite iniţial. Astfel, rata de promovare a crescut la 46,99, cu 1,1 procente mai multe faţă de cea iniţială, 58 de elevi fiind promovaţi în urma recorectării lucrărilor., informează Mediafax. Din cele 1.729 de contestaţii, 146 au fost pentru note care erau mai mari de nota 9,00, elevii sperând la o mărire de notă. De asemenea, au fost şi câteva contestaţii ale unor elevi care au avut nota 1,00 la examen.

  •  Botoşani: Aproximativ două treimi din lucrările contestate de candidaţii la bacalaureat, respectiv 1.391 de teze, vor rămâne cu notele iniţiale, în timp ce 700 de lucrări vor avea nota modificată, majoritatea notelor fiind mărite, informează Mediafax.

  •  Sălaj: 192 din cele 659 de contestaţii depuse în urma examenului de bacalaureat au avut ca rezultat modificarea notei iniţiale, iar nouă candidaţi care fuseseră respinşi au reuşit să promoveze examenul. Procentul de promovabilitate în judeţ a crescut astfel la 59,02, conform Mediafax.

  • Arad: Rata de promovare la examenul de bacalaureat a crescut cu un procent după recorectarea lucrărilor contestate, ajungând la 37,46 la sută, iar 46 de candidaţi respinşi iniţial au promovat examenul după ce au depus contestaţie, transmite Mediafax.

  • Constanţa: Gradul de promovare la Bacalaureat a crescut de la 57,6 la 58% după soluţionarea contestaţiilor, informează Agerpres. În judeţ au fost depuse circa 3.000 de contestaţii.

  • Covasna: Rata de promovare la examenul de bacalaureat a crescut, în judeţul Covasna, de la 44,29 la 45,92 la sută, după rezolvarea celor peste 860 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute, titrează Mediafax.

  • Prahova: Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat s-a modificat cu mai puţin de 1% după recorectarea lucrărilor. Doar 354 de lucrări dintre cele 3.449 de teze supuse procesului de reverificare au fost admise, fără a modifica însă în mod substanţial rata de promovare.

  • Bihor: În urma contestaţiilor procentul de promovabilitate al elevilor la examenul de bacalaureat s-a modificat de la 50,38% la 53%.

  • Dolj: Rezultatele contestaţiilor au crescut rata de promovare a examenului de bacalaureat de la 39,73% la 41,5%.

  • Neamţ: Contestaţiile liceenilor la bac au arătat că 46,5% dintre aceştia au promovat examenul, faţă de 44,48% cât era iniţial.

  • Vaslui: Rata de promovare, în sesiunea iunie 2011, a examenului de bacalaureat a crescut cu puţin peste un procent în urma recorectării lucrărilor contestate de candidaţi, ajungând la 44,29%. Ceea ce reprezintă cu 1,02 procente mai mult faţă de rezultatele iniţiale, în urma recorectării celor 1.657 de teze contestate de candidaţi după susţinerea probelor scrise ale examenului.

  • Hunedoara: Un număr de 22 de elevi din judeţul Hunedoara au promovat examenul de bacalaureat după contestaţii, iar alţi doi care promovaseră înainte de contestaţii au fost respinşi după recorectare, promovabilitatea crescând de la 38,36% la 38,72% în judeţ, informează Mediafax.

  • Vrancea: Duminică, după afişarea rezultatelor preliminare în Vrancea, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 38,73%, iar în prezent, după contestaţii, este de 39.9%.

  • Suceava: Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu 1,22 procente în judeţul Suceava după recorectarea unor teze în urma contestării notelor obţinute iniţial, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), informează Mediafax. Astfel, după recorectarea lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii au promovat examenul 66,25% dintre candidaţi. Înainte de contestaţii, rata de promovare a fost de 65,03%.

  • Vâlcea: Rata de promovare la bacalaureat a crescut de la 55,88 la 59,21%, după contestaţii, informează Mediafax. Astfel, din cele 2.501 de contestaţii, în 778 dintre cazuri nota a crescut, iar în 117 a scăzut.

  • Argeş: Rata de promovare a crescut cu mai puţin de un procent, ajungând la 37,14%, de la 36,41%, informează Mediafax.

  • Buzău: Rata de promovare la bacalaureat a fost iniţial de 53,2%, iar acum, după contestaţii, a ajuns la 54.28%.Un număr de 14 absolvenţi de liceu din judeţul Buzău declaraţi iniţial promovaţi au picat la examenul de bacalaureat în urma contestaţiilor, în timp ce 43 de elevi nepromovaţi iniţial au primit note mai mari, astfel încât au luat examenul, informează Mediafax. În urma recorectării celor 1.576 de lucrări pentru care s-a cerut reverificarea aproximativ 1.000 de note au rămas nemodificate, în timp ce în 400 de cazuri notele au fost micşorate după corectarea iniţială. Acest lucru a făcut ca 14 elevi declaraţi iniţial admişi la Buzău să pice bacalaureatul în urma contestaţiilor. Pe de altă parte, 43 de absolvenţi de liceu din Buzău au promovat bacalaureatul după ce au depus contestaţie, iar lucrările le-au fost reverificate în alt judeţ.

  • Peste 26.500 de contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română. La matematică au fost depuse 25.500 de contestaţii. Mai mult de 50.000 de elevi au contestat notele obţinute la cele două materii.

    Din totalul celor 80.160 de contestaţii, 9.568 au fost la Biologie, 4.978 la Geografie, 3.281 la Istorie, 3.156 la Fizică, iar la limba maternă au contestat notele obţinute 675 de candidaţi, potrivit datelor centralizate, prezentate de Mediafax.

    Cu un an în urmă, au fost înregistrate aproximativ 43.000 de contestaţii la nivel naţional.

    Rata de promovare la bacalaureatul din 2011 este cea mai scăzută din istoria învăţământului. La nivel naţional, doar 44,47% dintre elevi au obţinut medie de trecere, înaintea contestaţiilor.

    ×
    x close