Antena 3 CNN Actualitate Revoltă printre minerii ieșiți la pensie. Vor să dea Guvernul în judecată, nemulțumiți de recalculare: „Ne-au tăiat drepturile”

Revoltă printre minerii ieșiți la pensie. Vor să dea Guvernul în judecată, nemulțumiți de recalculare: „Ne-au tăiat drepturile”

mineri pensionari
Sute de mineri pensionari s-au adunat în Valea Jiului pentru a începe un proces colectiv împotriva Guvernului după recalculare. FOTO: Antena 3 CNN
de B.C.    |    02 Sep 2024   •   16:26

Sute de mineri pensionari s-au adunat în Valea Jiului pentru a începe un proces colectiv împotriva Guvernului după recalculare. Aceştia sunt nemulţumiţi că în deciziile de recalculare pensiile au scăzut cu câteva mii de lei şi vor să conteste legea la Curtea Constituţională. 

Sute de pensionari care au lucrat în minele din Valea Jiului s-au adunat luni la Petroșani pentru a începe demersurile prin care să se constituie într-o asociație, cu statut juridic, care să îi reprezinte în instanță. Oamenii vor să conteste deciziile primite de recalculare a pensiilor, nemulțumiți că pensiile au scăzut cu câteva mii de lei.

Pensionar: „Să dăm Guvernul în judecată, că ne-a tăiat drepturile.”

Pensionar: „Mai sunt afară 100. Toată Valea! Nu avem nicio implicare politică. Nu ne interesează politica. Ne interesează munca noastră.”

Pensionar: „Spun că au făcut egalizare de pensii. Eu am coleg cu 20 de ani de subteran şi eu am 28 de ani de subteran. Ia aceeaşi pensie ca şi mine. Ce egalizare au făcut?”

În urmă cu câteva zile foştii mineri au protestat pe străzile din Petroşani, revoltaţi că deciziile de recalculare au dus la scăderi dramatice ale pensiilor. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close