Antena 3 CNN Actualitate Revoltă la Braşov. Muncitori în stradă

Revoltă la Braşov. Muncitori în stradă

Revoltă la Braşov. Muncitori în stradă
01 Feb 2007   •   10:46

Peste 2.000 de angajaţi ai uzinelor Tractorul şi Rulmentul din Braşov au ieşit în stradă într-un protest spontan. Nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante şi că autorităţile nu fac nimic pentru a salva uzina de la faliment, muncitorii au blocat cea mai mare intersecţie din oraş. Angajaţii sunt supăraţi pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, care le-a promis plăţi compensatorii pentru muncitorii disponibilizaţi, bani care nu s-au acordat.

Sindicaliştii au discutat despre nemulţumirile lor mai bine de două ore cu preşedintele AVAS. Teodor Atanasiu a găsit o soluţie - modificarea unei ordonanţe care presupune plata unor salarii compensatorii în cazul lichidării companiilor. Protestatarii s-au mutat apoi la Ministerul Muncii, unde au negociat cu Gheorghe Barbu. Acolo negocierile s-au terminat cu bine pentru nemulţumiţi. Ei au obţinut promisiunea că li se vor da două salarii medii nete, în loc de unul singur, în cazul disponibilizarii.

Săptămâna trecută, Guvernul a decis că lichidarea voluntară este soluţia cea mai bună pentru societăţile braşovene aflate în impas. AVAS-ul şi ministerul Muncii vor decide ce părţi din uzinele braşovene vor fi scoase la vânzare în următoarele şase luni, dar şi care vor fi măsurile de protecţie socială de care vor beneficia salariaţii acestora. Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, s-a declarat surprins joi de protestul muncitorilor, după ce săptămâna trecută păreau să fi acceptat această soluţie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close