Antena 3 CNN Actualitate Revista presei. Putin critică oligarhii ruşi. 15 supecţi noi în asasinatul din Dubai. îrgîzstan confirmă că Iran a interceptat un avion şi a arestat două persoane

Revista presei. Putin critică oligarhii ruşi. 15 supecţi noi în asasinatul din Dubai. îrgîzstan confirmă că Iran a interceptat un avion şi a arestat două persoane

Revista presei. Putin critică oligarhii ruşi. 15 supecţi noi în asasinatul din Dubai. îrgîzstan confirmă că Iran a interceptat un  avion şi a arestat două persoane
25 Feb 2010   •   04:27
Putin critică oligarhii ruşi

Premierul rus, Vladmiri Putin, a criticat oligarhii din Rusia, reproşându-le că au beneficiat de ajutoare substanţiale din partea Guvernului în timpul crizei, dar că nu şi-au onorat promisiunile de investiţii în sectorul electric. Patru din cei mai bogaţi ruşi au fost luaţi astfel în vizorul premierului rus.
Putin arăta că investiţiile încă sunt necesare, deoarece cererea va creşte în cele din urmă.
?Contăm pe proprietari să fie responsabili. Din păcare, nu toţi dintre ei demonstrează responsabilitate?, transmite New York Times.


"În vremurile dificile ale crizei, am făcut tot posibilul pentru a vă susţine", a declarat premierul, după redeschiderea primei turbine a hidrocentralei Saiano-Şuşenskaia, din Siberia, unde a avut loc un grav accident în august 2009, soldat cu moartea a 75 de persoane.

"Criza este pe punctul de a se încheia, nu s-a încheiat încă, dar trece. V-am ajutat - am amânat termenele de investiţii (în sectorul electric). Nu va fi nicio altă amânare. Vă cer să acordaţi cea mai mare atenţie angajamentelor voastre", a continuat el.

Putin a făcut aluzie în special la Mihail Prohorov, al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din Rusia, la Vladimir Potanin şi Viktor Vekselberg, subliniind că aceştia au achiziţionat la un preţ bun în ultimii ani grupuri electrice.

"Încă o dată, nu ne vom certa, (dar) vreau să subliniez că trebuie făcut ce s-a prevăzut. Suntem dispuşi să ajutăm, dar acest lucru trebuie să fie reciproc", a declarat el, potrivit Interfax.




15 supecţi noi în asasinatul din Dubai

Poliţia din Dubai a idendtificat alte 15 persoane suspecte în asasinarea lideurlui Hamas Mahmud al-Mabhuh, ducând totalul la 26. Astfel, 15 deţintători de paşaport european. din care şase britanici şi trei francezi, au fost numiţi suspecţi în crima de luna trecută asupra unui militant Hamas de top.
Printre aceste noi persoase se află câte trei din Irlanda şi Australia şi cinci femei, arată
AFP.
Noii supecţi au călătorit spre Dubai din şase locaţii europene şi Hong Kong.







Kîrgîzstan confirmă că Iran a interceptat un avion şi a arestat două persoane


Kîrgîzstan a confirmat că Iran a forţat unul in avioanele sale să aterizeze şi a arestat doi dintre pasageri, confirmând astfel declaraţiile Teheranului că a capturat un militant sunit de top
Taalaibek Turumbekov, şef adjunct al companiei aeriene de stat Kîrgîzstan Aba Joldoru, declara că zborul de la Dubai a fost forţat să aterizeze în sudul oraşului Bandar Abbas, escortat de două avioane de luptăm informează Europa Liberă.
Ulterior, două persoane din cele 119 au fost arestate. iar avionul a primit dreptul de a decola. Iran arăta pe 23 februarie că l-au arestat pe liderul grupului sunit rebel Jundallah, Abdolmalek Rigi, la bordul uui avion Dubai-Bişkek.
NU au fost date detalii despre a doua persoane în tren.




Raul Castro regretă moarte unui dizident după greva foamei

Preşedintele cubanez Raul Castro a emis un comunicat de presă fără precedent, miercuri, în care îşi exprimă regretul pentru moartea unui dizident aflat în închisoare, după lungă grevă a foamei.
Liderul cubanez a acuzat SUA de moartea lui Orlando Zapata Tamayo, dar nu a explicat cum se face viovat Washington . Comunicatul mai menţionează că rapoartele privind torturarea deţinutului în închisoare sunt false, comunică Fox News.
Zapata Tamayo, închis în 2003 pe acuzaţii de nerespectare a autorităţii, a murit marţi într-un spital din capitală după o grevă a foamei, fiind primul membru al opoziţiei care moare într-un asemenea protest în circa 40 de ani.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close