"Încercăm să oferim mai mult decât cazare şi o masă bună. Pe lângă facilităţile obişnuite ale bazei de agrement, tiroliana, tir cu arcul, echitaţie, vor avea parte şi de surprize ca plimbare la vânătoare, de exemplu, sau plimbare cu căruţa în imprejurimile complexului", spune
reprezentantul unei vile din Bran.
Un astfel de Revelion la Bran costă 250 de euro. Include trei nopţi de cazare şi masa festivă în noaptea dintre ani. Cei din zonele de munte sunt mai norocoşi. Au avantajul sporturilor de iarnă, ca să-i atragă pe turişti.
"Pentru cei care sunt cazaţi la noi în hotel au reduceri la închirierea echipamentelor de schi de 50%. Avem nocturnă pe 2 km de pârtie şi zăpadă artificială, din 7 km cât avem total de pârtie, pe 3 km e zăpadă artificială", a spus Cornel Poenar, administratorul unui hotel din Cavnic.
La Cavnic, în Maramureş, costă 1.000 de lei de persoană cazarea de Revelion. În cele cinci zile, oaspeţii beneficiază de mic dejun, saună, jacuzzi şi masă festivă în ultima noapte din an.
În judeţul Bihor, hotelierii propun sărbători 100% româneşti. "Anul acesta am pregătit concursuri, jocuri, distracţii, multă mâncare, tăiatul porcului, voie bună, vin fiert, pălincă. Se va tăia porcul de faţă cu clienţii şi bineînţeles că aceştia vor asista şi vor şi degusta din toate produsele care se vor face atunci", a precizat Alina Spătărelu, reprezentanta unei pensiuni din Remeţi.
Şi în Apuseni, sunt oferte bune. În zona Padiş, lângă Cetatea Ponorului, turiştii sunt puşi la mişcare de sărbători. Şi nu e deloc scump. Patru zile la Padiş costă 500 de lei de Revelion. Pe lângă mic dejun şi cină, oamenii primesc şi o gustare la prânz când pleacă în drumeţii.