Antena 3 CNN Actualitate Revelion 2016 în lume. Australia, Japonia și China au intrat în noul an - VIDEO

Revelion 2016 în lume. Australia, Japonia și China au intrat în noul an - VIDEO

yy.jpg
31 Dec 2015   •   18:12

În timp ce, la noi, pregătirile pentru marile petreceri au intrat în linie dreaptă şi doar câteva ore ne despart de Anul Nou, 2016 a sosit deja în cealaltă parte a lumii.

Anul Nou a venit, la ora 18.00, ora României, și în China, Hong Kong. Sute de mii de oameni s-au adunat în Portul Victoria pentru a urmări focul de artificii. E deja 2016 acolo. Un ecran imens a fost amplasat pe unul dintre zgârie-norii din oraş, unde a fost afişat ceasul cu numărătoarea inversă. Spectacolul pirotehnic durează câteva minute, iar artificiile sunt lansate de pe barjele aduse în port, dar şi de pe clădirile metropolei. Focul de artificii este completat de un show de lumini şi muzică. De altfel, după focul de artficii, petrecerea va continua pe străzile Hong Kongului. Petrecăreţii se bucură de o vreme frumoasă, la această oră sunt aproximativ 18 grade Celsius la Hong Kong. Cei mai mulţi chinezi vor celebra însă noul an peste două luni, pe 7 februarie, când vor marca anul nou chinezesc, cel al maimutei.


La ora 15.00, ora României, și Australia a intrat în noul an. Unul dintre cele mai așteptate focuri de artificii din lume e cel de la Sydney.


Primii care au deschis sticlele de şampanie au fost locuitorii din Insula Crăciunului, la ora 12.00, ora României. Cunoscut ca un mic paradis tropical, insula se află la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia, aproape de Ecuator.

La 13.00, ora României, şi locuitorii din Noua Zeelandă au trecut în 2016.


×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close