În dosar, Mazăre este învinuit că a subevaluat nişte terenuri, ceea ce a dus la crearea pagubei respective. La vremea prezentării acuzaţiilor, Mazăre a cerut DNA în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii, CV-urile profesionale ale celor doi experţi care stabiliseră valoarea acestui prejudiciu.
Cum cererea i-a fost respinsă, edilul a dat DNA în judecată la Tribunalul Constanţa. Aici acţiunea i-a fost respinsă, considerând că respectivele informaţii au caracter privat şi nu sunt de interes public.
Dar a urmat recursul la Curtea de Apel- aici nu numai că DNA a fost obligată să prezinte datele cerute de primar, dar a fost somată să plătească şi 5.000 RON celui pe care ar trebui să îl ancheteze.
Anchetatorii au decis să recurgă la o cale extraordinară de atac împotriva deciziei, care era definitivă şi irevocabilă. Ei au făcut o cerere de revizuire, judecată, prin strămutare, de Curtea de Apel Braşov, invocând încălcarea de către judecătorii Curţii de Apel Constanţa a prevederilor legislaţiei europene în materia informaţiilor de interes public. Magistraţii braşoveni au concluzionat însă că nu există o asemenea faptă, au respins cererea de revizuire, menţinând întru totul dispoziţiile din decizia Curţii de Apel Constanţa.
Acum DNA este numai bună de plată pentru 50 de milioane de lei vechi şi nevoită să prezinte CV-ul profesional al celor doi care au stabilit prejudiciul acuzat de anchetatori.