Infecţiile minore pot fi tratate cu antibiotice naturale pe care le găsim în anumite alimente.
Antibioticele naturale pe care le găsim în natură sunt o soluţie excelentă pentru tratarea şi prevenirea gripei şi răcelii.
Acestea sunt un remediu natural, prin care se poate evita dezvoltarea rezistenţei bacteriilor la antibiotice, fără reacţii adverse.
Usturoiul, ghimbirul şi propolisul sunt alimentele considerate antibiotice naturale. Acestea au capacitatea de a combate infecţiile din tot corpul şi de a îmbunătăți circulaţia sângelui.
Alimentele considerate antibiotice naturale
Datorită compuşilor numiţi gingeroli, ghimbirul s-a dovedit a fi eficient împotriva unor agenţi patogeni gram-negativi, precum şi împotriva unui număr de agenţi patogeni din cavitatea bucală.
Totodată, ghimbirul are capacitatea de a reduce inflamaţia creierului şi de a ameliora sau vindeca probleme intestinale, cum ar fi ulcerul sau colita.
Usturoiul este cel mai străvechi antibiotic natural. Acesta este folosit de mii de ani, iar rezultatele sale au fost demonstrate.
Citeşte şi: Fructul minune care ajută la prevenirea apariției pietrelor la rinichi
Ingredientul activ din acest antibiotic natural este alicina. Pentru a beneficia de acest ingredient natural, este nevoie ca usturoiul să fie pisat şi lăsat pentru aproximativ 2 minute în contact cu aerul.
Al treilea aliment considerat antibiotic natural este propolisul. Acesta este recomandat pentru prevenirea şi pentru tratarea infecţiilor.
Ca şi antibiotic natural, propolisul tratează infecţiile cailor respiratorii superioare, diverse afecţiuni ale tractului digestiv, afecţiunii ale cavităţii bucale şi faringelui, afecţiuni ale pielii, artrite sau artroze.
Reţetă cel mai puternic antibiotic natural
Ingrediente cel mai puternic antibiotic natural
- ardei iute proaspat habanero;
- hrean;
- oţet organic din cidru de mere
- un căţel de usturoi;
- o ceapă albă;
- ghimbir.
Mod de preparare cel mai puternic antibiotic natural
Pentru prepararea celui mai puternic antibiotic este nevoie de un borcan, în care să se adauge legumele mărunţite. În ceea ce priveşte usturoiul, acesta trebuie să fie pisat şi lăsat cel puţin 2 minute în contact cu aerul.
Alicina este un compus puternic care acţionează ca antibiotic natural şi ajută la vindecarea infecţiilor.
Peste legume se toarnă oţetul organic din citru de mere. Vasul se închide foarte bine şi se lasă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Cu cât va fi ţinut mai mult, cu atât acesta va fi mult mai puternic.