Antena 3 CNN Actualitate Peste 10.000 de poliţişti în stradă, în weekend. Apel la responsabilitate de Paștele Catolic

Peste 10.000 de poliţişti în stradă, în weekend. Apel la responsabilitate de Paștele Catolic

Poliţia Română va fi la datorie în acest sfârşit de săptămână, pentru ca Paştele Catolic să fie sărbătorit în siguranţă, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid - 19 să fie respectate.

o_1f29dhq341jhsr5o1tc12ml1g3jb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    02 Apr 2021   •   16:50

Peste 10.000 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurilor de sănătate publică.
Efectivele de poliţie planificate în serviciu vor desfăşura activităţi pe două paliere: unul este cel de prevenire şi descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale şi de impunere fermă a legii.

Apel la responsabilitate de Paștele Catolic

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au făcut vineri un apel la responsabilitate de Paștele Catolic. Aceștia au făcut recomandări către persoanele care vor participa la slujbele religioase.

„Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur. Vă reamintesc că în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulația persoanelor în intervalul orar 20.00-2.00 pentru a permite credincioșilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui Catolic”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Acesta a spus că purtarea măștii de protecție în mod corect rămâne obligatorie în spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religoioase.

„Recomandăm ca deplasarea credincioșilor către lăcașurile de cult să se realizeze astfel încât să se evite formarea unor grupuri mari de persoane. De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face astfel încât să se asigure o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de 2 metri între persoane”, a mai spus Monica Dajbog, potrivit Mediafax.

Peste 10.000 de poliţişti vor acţiona cu aproximativ 4.200 de autospeciale

Cei mai mulţi dintre oamenii de ordine aflaţi la datorie în aceste zile sunt din structurile de ordine publică - peste 6.000, iar aproximativ 1.700 sunt poliţişti de la rutieră.

Alături de aceştia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv şi colegi de la alte structuri - transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfăşurate împreună cu partenerii instituţionali.

Poliţiştii, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor fi angrenaţi în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru a nu permite desfăşurarea unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări.

Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acţiona, pentru prevenirea producerii unor accidente grave şi vor beneficia de informaţii în timp real cu privire la fluenţa traficului, în urma colaborării cu colegii de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

 

×
Subiecte în articol: București restriciţii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close