Antena 3 CNN Actualitate Restaurantele şi pensiunile din Valea Oltului, la un pas de faliment din cauza restricţiilor de circulaţie: „Nu credeam că e aşa de rău"

Restaurantele şi pensiunile din Valea Oltului, la un pas de faliment din cauza restricţiilor de circulaţie: „Nu credeam că e aşa de rău"

lucrari valea oltului
Afacerile de pe Valea Oltului sunt în colaps, odată cu închiderea circulației pe timpul zilei. Sursă foto: Facebook CNAIR | Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2024   •   19:32

Afacerile de pe Valea Oltului sunt în colaps, odată cu închiderea circulației pe timpul zilei. Chiar dacă guvernanţii spun că e vorba de numai 8 kilometri de drum, şoferii nu se mai încumetă să circule pe această rută şi merg pe alternative. Aşa că numărul clienților pentru restaurantele şi pensiunile din zonă a scăzut până aproape de zero. 

A doua zi de lucrări pe tronsonul dintre Boița și Lazaret a adus în teren mai multe echipe care se ocupă de defrişări şi de excavări.

Cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul lucrărilor, iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil. Este motivul pentru care circulaţia nu este posibilă între orele 6:00 şi 20:00. Iar lipsa şoferilor de pe drum înseamnă şi venituri care tind spre zero pentru micii afaceriști de pe DN7.

În mod normal, astfel de locații ar fi trebuit să fie pline încă de la această oră. Este vară, este sezon estival, este perioadă de concedii, însă la restaurantele din zonă mesele sunt goale.

"Nu ne gândeam că e chiar așa rău. E gol peste tot", spune cineva. 

Unii patroni au decis să tragă obloanele şi să îşi trimită angajaţii acasă.

Mai multe unități de cazare şi-au pus lacătul pe multe dintre afacerile din această zonă, pentru că nu mai are nimeni nevoie de astfel de servicii cel puțin timp de o lună.

Oamenii spun că, ieri, undeva după ora 4:30 nu s-a mai lucrat, nu s-a mai auzit niciun sunet din pădurea din zonă. Și spun ei că foarte mult timp se pierde. Tocmai de aceea cred că lucrările nu se vor încheia. 

"Ne afectează, având în vedere că avem atâția angajați. De unde îi plătim luna asta", spune un antreprenor. 

Nici vânzătorii ambulanți nu se mai încumetă să se aventureze pe Valea Oltului. La tarabele din parcările de pe Valea Oltului nu mai găsești pe nimeni. Acum totul a rămas o amintire, cel puțin pentru o lună.

Măsura închiderii tronsonului de drum, luată de CNAIR, vine ca urmare a executării unor lucrări pe Lotul 2 al autostrăzii Sibiu Piteşti. Lucrările vor fi mai ample decât cele asumate inițial prin contract, tocmai pentru a nu fi necesare restricții de circulație în plus. Până acum a fost finalizată proiectarea pe 20 din cei peste 30 de kilometri din acest tronson.

×
Subiecte în articol: restrictii valea oltului
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close