
Inspectorii ANPC au controlat restaurantele Dristor Kebab, Uncle John, Rustic, Li Wu, Taxim, Imbiss Grill, Golden Woks, Lebanese Food.
Aceștia au descoperit în timpul controlului celor opt unități:
„ - Prezența unui strat de praf gros pe elicele sistemului de răcire al congelatorului în care erau depozitate alimente
- Utilizarea unor spații de depozitare improprii și neigienizate, cu depuneri importante de rugină și praf
- Utliizarea unor vitrine frigorifice cu grad avansat de uzură, pline de rugină, praf și grăsime, cu vopsea exfoliate și neigienizate
- Existenta în spațiile de depozitare și agregate frigorifice a unor alimente fără date de identificare și caracterizare, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora
- Folosirea unor frigidere deteriorate și neigienizate, cu rupturi si strat de praf, cu chederele de la uși deteriorate
- Utilizarea uleiului uzat pentru prăjire, cu culoarea modificată
- Necompletarea graficului pentru schimbul de ulei
- Decongelarea produselor la temperatura mediului ambiant
- Utilizarea unor bureți de sârmă, pentru vase și a unor ustensile (cuțite) neprofesionale
- Nerespectarea temperaturii de depozitare a preparatelor culinare calde, respectiv minimum + 60 grade Celsius
- Lipsa informării referitoare la alergenii pe care îi pot conține produsele alimentare
- Lipsa informării referitoare la produsele care provin din materii prime congelate
- Sosurile folosite la prepararea produselor nu erau etichetate cu denumire si data durabilitatii minimale”
În urma constatării neregulilor s-a decis ”oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de circa 540 kg produse alimentare în valoare de aproximativ 14.000 lei oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficientelor pentru 6 unități” și ”s-a propus închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru 4 unități, între care și hipermarketul Cora din mall”.