Antena 3 CNN Actualitate Reportaj Antena3.ro: 1 Mai pe plajă la Costineşti şi Vama Veche (FOTO)

Reportaj Antena3.ro: 1 Mai pe plajă la Costineşti şi Vama Veche (FOTO)

<font color=red>Reportaj Antena3.ro:</font> 1 Mai pe plajă la Costineşti şi Vama Veche <font color=red>(FOTO)</font>
01 Mai 2008   •   13:59

Muzica a început dejasă se audă în staţiunile de pe litoral frecventate de tineri. În Costineşti şi Vama Veche turiştii au ajuns încă de miercuri iar joicontinuă să vină. Majoritatea sunt studenţi sau tineri angajaţi şi vor profitade mini vanacţa de 1 Mai pentru a sta până duminică. Alţii nici nu s-au maicazat, preferând să îşi petreacă ziua pe plajă şi apoi să plece înapoi sprecasă.

VEDEŢI AICI IMAGINI DIN VAMA VECHE ŞI COSTINEŞTI

În Costineştilumea deja a ieşit la soare, profitând de vremea frumoasă. Câţiva mai curajoşis-au avantat chiar şi în apă. ?Este bună. Nu e caldă, dar nici foarte rece? adeclarat un tânăr care tocmai făcuse o baie în mare, referindu-se latemperatura apei.

Curajoşii au făcut baie în mare



Cei mai mulţitineri sunt din Bucureşti şi au ajuns la Costineşti cu trenul. Cazarea segăseşte destul de greu, de două zile fiind foarte greu să mai găseşti o cameră.Majoritatea turiştilor au făcut rezervări dinainte la vilele la care au maistat în alţi ani. Condiţiile sunt bune, însă nu strălucite, potrivit acestora. ?Costineştiuleste o staţiune pentru tineri. Nu este luxul din Mamaia, dar camerele sunt curate?a afirmat un turist din Prahova. Preţurile pentru o cameră variază între 60 şi100 de lei, însă există şi hoteluri care au oferit cazare şi masă gratuitepentru studenţi, în parteneriat cu universităţile.

Nu toate teraseleşi vilele şi-au deschis încă porţile de 1 Mai anul acesta. Multe sunt înconstrucţie şi vor putea primi turişti abia de la începutul verii.

Turiştii care vinîn Costineşti sunt atraşi în primul rând de atmosfera de aici, de discotecilecare urmează să se deschidă în această seară şi de faptul că preţurile nu suntfoarte mari. Din Bucureşti, Bacău, Vâlcea sau Prahova, tinerii au venit să sesimtă bine. Ziua se plimbă sau stau la o terasă, iar seara merg în cluburi caWhite Horse sau Tineretului. Unii vin aici de ani de zile şi spun că nu arschimba destinaţia de vacanţă cu niciuna din restul staţiunilor de pe litoral.

Tinerii petrec 1 Mai pe plaja din Vamă



Un alt locpreferat de tineri dar şi de cei mai în vârstă, cu sufletul boem, estepitoreasca Vama Veche, unde încă de joi dimineaţă au început să soseascăturiştii. Pe motor, cu maşina sau cu trenul, tinerii rockeri, punkişti sauhippie au ajuns în Vamă, pe plajă. Aici s-au aşezat la soare, unii cântă lachitară, alţii stau de vorbă sau beau o bere.

Pentru cei careau ajuns cu trenul până la Mangalia, microbuzele care merg spre Vamă s-audovedit a fi neîncăpătoare. Multă lume s-a înghesuit, urcându-se chiar din mersîn microbuele umplute până la refuz. Alţii s-au hotărât să meargă cei 11kilometri pe jos sau să facă autostopul.

Microbuzele au fost neîncăpătoare pentru cei care vroiau să ajungă în Vamă



Cazarea în Vamăeste mai scumpă decât în Costineşti, preţurile camerelor variind între 80 şi150 de lei. Cu toate acestea, nici în Vamă nu mai sunt locuri de cazare. Mulţipreferă însă campingul. Plaja de la Vama Veche s-a umplut astfel de corturi.Cei care îşi amplasează corturile pe plajă nu plătesc nicio taxă, astfel că îşipermit să stea mai multe zile fără să se gândească la banii de cazare. Dacătotuşi au grija lucrurilor personale, pot opta pentru varianta amplasăriicortului în spaţii special amenajate, unde taxa este de 8 lei de persoană, penoapte.

În serile acesteadestinaţiile preferate ale tinerilor din Vamă vor fi barurile amplasate peplajă. Aici vor avea loc concerte ale unor trupe precum Ţapinarii sau Travka.În plus în Expirat sau la Mitocanu se va dansa până la răsăritul soarelui.

Voia bună şicheful de distracţie îi caracterizează pe toţi turiştii aflaţi în cele douăstaţiuni, iar vremea pare să ţină cu ei. Cu toate acestea reprezentanţiiforţelor de ordine sunt prezenţi în număr mare în staţiuni pentru a interveniîn cazul în care spiritele se încing. ?Va fi multă lume şi din cauza alcooluluilucrurile mai pot degenera?, a afirmat agentul şef adjunct Mitrică, unul dintrepoliţiştii care vor asigura păstrarea ordinii în Costineşti.

Magda Bucur, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close