Antena 3 CNN Actualitate "Nu Dumnezeu e prost!". Replica unui cunoscut teolog pentru părintele Calistrat care vrea ca românii să doneze bisericii 10% din darul de nuntă

"Nu Dumnezeu e prost!". Replica unui cunoscut teolog pentru părintele Calistrat care vrea ca românii să doneze bisericii 10% din darul de nuntă

Teologul Teodor Baconschi îi răspunde părintelui Calistrat, după ce acesta a venit cu propunerea ca românii să doneze bisericii 10% din ce câștigă la nunți.

calistrat chifan facebook
"Nu Dumnezeu e prost!". Replica unui cunoscut teolog pentru părintele Calistrat care vrea ca românii să doneze bisericii 10% din darul de nuntă Sursa foto: Calistrat Chifan/Facebook
de Milena Niță    |    24 Iul 2023   •   11:32

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a revenit în spațiul public cu o nouă declarație controversată, spunând acum că zeciuiala biblică înseamnă ca 10% din câștigul de la nuntă să fie dat Bisericii.

"Călugărul acela, Calistrat - care lua la pumni enoriașele prin curtea sfântului lăcaș - a declarat recent că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți. 

Asta mai treacă meargă: zeciuiala e un obicei vechi-testamentar reluat în unele culte protestante, pentru susținerea "templului". 

M-a înlemnit însă de admirație intelectuală argumentul "teologic" fabricat de preacuviosul pugilist: "Credeți că Dumnezeu e prost?". Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!", a replicat teologul Teodor Baconschi, pe pagina de Facebook.

"Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! Cât înseamnă? 150 milioane… Cât o costa muzica? 100 de milioane… Cât a costat fotograful? 50 de milioane… Cât a costat coregrafia? 100 de milioane… Cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 200 – 300 de milioane... da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?", a spus preotul la BZI Live.

Preotul Calistrat Chifan mai este cunoscut şi după ce anul trecut s-a certat cu mai multe femei și a lovit pe una dintre ele chiar în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

×
Subiecte în articol: calistrat chifan Teodor Baconschi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close