Antena 3 CNN Actualitate Replica lui Nicolăescu, la cererea primarului Oprescu de administrare a spitalelor din Bucureşti

Replica lui Nicolăescu, la cererea primarului Oprescu de administrare a spitalelor din Bucureşti

Replica lui Nicolăescu, la cererea primarului Oprescu de administrare a spitalelor din Bucureşti
06 Noi 2008   •   17:39

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu i-a dat o replică primarului general, care cerea Guvernului să-i dea în administrare toate spitalele din Bucureşti, inclusiv cele de urgenţă. Nicolescu afirmă că Sorin Oprescu invocă degeaba finaţarea mai bună pe care ar primi-o spitalele dacă ar fi în administrarea primăriilor, pentru că legea permite şi în prezent municipalităţii să facă sponsozizări.
"Vreau să-i spun domnului primar general că instituţia pe care o conduce nu are în patrimoniu nicio unitate sanitară, acestea fiind în administrarea primăriilor de sectoare dar nu a primăriei generale. Intenţionăm să elaborăm o ordonanţă de urgenţă prin care unele spitale să poate fi trecute în patrimoniul primăriei generale", a spus Nicolăescu.
Primarul general al Capitalei a anunţat, miercuri, că vrea toate cele 42 de spitale, "cu cele de urgenţă cu tot", ca răspuns la intenţia Executivului de a-i da doar câteva spitale într-un proiect pilot.
Primarul general a dat şi un exemplu în sprijinul afirmaţiilor sale precizând că aşa cum trecerea şcolilor în administrarea primăriilor a rezolvat foarte multe probleme, "foarte multe şcoli şi grădiniţe fiind acum renovate", tot aşa situaţia bolnavilor se poate îmbunătăţi prin preluarea unităţilor medicale în administrarea primăriei.
Executivul va lua în discuţie săptămâna viitoare un program pilot prin care o parte dintre unităţile spitaliceşti, mai puţin cele de urgenţă, ar urma să fie administrate de autorităţile locale. Este vorba despre un proiect de act normativ privind descentralizarea sistemului sanitar, care se va pune în practică în mai multe etape.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close