Antena 3 CNN Actualitate Renumit medic român, mesaj alarmant: Apar cazuri COVID-19 cu noi manifestări! Nimeni nu înțelege de ce!

Renumit medic român, mesaj alarmant: Apar cazuri COVID-19 cu noi manifestări! Nimeni nu înțelege de ce!

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, medicul Emilian Imbri, spune că este îngrijorat de modul în care evoluează manifestările provocate de infecția cu noul coronavirus. Acesta afirmă că au fost semnalate simptomatologii neuropsihiatrice neevidențiate până acum la pacienții COVID-19.

Renumit medic român, mesaj alarmant: Apar cazuri COVID-19 cu noi manifestări! Nimeni nu înțelege de ce!
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    27 Aug 2020   •   19:15

„Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant – și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări – nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a declarat medicul Emilian Imbri pentru Digi24.

Specialistul spune că au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică la pacienții infectați cu noul coronavirus, neexistând până acum o explicație legată de modul în care se întâmplă acest fenomen.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta”, a mai spus dr. Emilian Imbri.

„Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a subliniat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close