” Sa avem un regim alimentar echilibrat, 3 mese principale eventual 2 gustari. Sa ne limitam sa consumam la o masa un singur preparat traditional evitand sa amestecam toate preparatele traditionale la aceeasi masa (putem provoca crize biliare, disconfort abdominal- balonari, pirozis, probleme de greutate)
Atentie la preparatele prajite (produsele traditionale din carne de porc- carnatii), sosurile, maionezele, tocaturile care pot crea probleme la cei cu afectiuni biliare, mai ales pentru persoanele care au tinut post in aceasta perioada
Pacientii hipertensivi trebuie sa acorde atentie la sarea din alimentatie (mezelurile, produsele semipreparate, branzeturile sarate, muraturile, afumaturile) deoarece poate crea decompensari, pusee hipertensive, edeme
Pacientii diabetici trebuie sa acorde atentie la produsele dulci si sa evite excesele
Alcoolul, una din placerile vietii poate crea pe langa buna dispozitie si cateva neplaceri pancreatice. Este de preferat sa limitam consumul de alcool la un 1 pahar si la oarecare distanta de masa (30 min) pentru a nu ingreuna digestia si a evita depunerea caloriilor
Apa este vitala pentru buna functionare a organismului! Ea reprezinta 60 % din compozitia corpului si este necesară tuturor celulelor pentru buna desfășurare a proceselor fiziologice. Pentru o hidratare optima, consumati 8 pahare de apa zilnic si nu in timpul mesei. Dilueaza sucul gastric si ingreuneaza digestia
Nu trebuie sa uitam si de miscare. Este recomandat ca dupa masa sa facem o scurta plimbare pentru o buna digestie si pentru a arde o parte din caloriile consumate.
Sănătate multă!”, este mesajul transmis de medicul Remus Mihalcea.
Citiți și: Dr Victor Cauni, noul manager de la Spitalul Colentina după demisia lui Remus Mihalcea