Antena 3 CNN Actualitate Remeş refuză să comenteze cererea de urmărire penală în cazul său

Remeş refuză să comenteze cererea de urmărire penală în cazul său

Remeş refuză să comenteze cererea de urmărire penală în cazul său
08 Oct 2007   •   21:11

Ministrul Agriculturii, Traian Remeş, intrat recent în atenţia procurorilor, refuză să facă vreun comentariu în legătură cu începerea urmăririi penale împotriva sa. Despre o anchetă în cazul lui Remeş se vorbeşte de câteva zile bune. Speculaţiile s-au înteţit odată cu audierea lui Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii în timpul guvernării CDR. Dar confirmările oficiale au venit abia luni. Tot luni, dar după-amiază, a aflat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu că încă un membru al cabinetului său este căutat de procurori. Motiv pentru care l-a convocat pe Remeş la Palatul Victoria, ca să discute despre acuzele care i se aduc. Totuşi, cel puţin deocamdată, cererea trimisă de parchet la Cotroceni nu are de cine să fie analizată, după ce Guvernul a modificat componenţa comisiei speciale. Deocamdată se aşteaptă ca CSM să propună noii membri ai acesteia.

Întrebat despre solicitarea Parchetului în cazul lui Remeş, premierul Tăriceanu a declarat că Parchetul s-a grăbit în ultimii ani cu cercetările în privinţa miniştrilor Cabinetului său. Dosarul lui Remeş ar putea avea legătură cu reţinerea fostului Ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan. Procurorii anticorupţie arată că Mureşan ar fi intervenit pe lângă Remeş pentru a favoriza o firmă din Satu Mare să câştige mai multe licitaţii în Râmnicu-Vâlcea.

Iniţial, ministrul Agriculturii a negat orice legătură cu dosarul care îl vizează pe Mureşan, precizând că este vorba doar despre o încercare de compromitere a sa. Ulterior, Remeş a anunţat printr-un comunicat că nu va comenta subiectul până când comisia prezidenţială sau Parchetul nu vor da avizul de neîncepere a urmăririi penale. Ministrul a precizat totuşi că este nevinovat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close