Antena 3 CNN Actualitate Religie VIDEO. S-a repetat şi anul acesta miracolul lui San Gennaro la Napoli. Reacția credincioşilor când au văzut lichefierea sângelui

VIDEO. S-a repetat şi anul acesta miracolul lui San Gennaro la Napoli. Reacția credincioşilor când au văzut lichefierea sângelui

Cardinalul arata credinciosilor fiola care contine sangele lui San Gennaro
La Napoli s-a repetat miracolul lichefierii sângelui lui San Gennaro Sursa foto: captura video/ x
de N.B.    |    19 Sep 2024   •   13:12

La Napoli s-a repetat miracolul lichefierii sângelui lui San Gennaro. Anunțul a sosit la ora 10.03 și a fost întâmpinat cu aplauze furtunoase din partea numeroșilor credincioși care s-au adunat în Catedrală încă de la primele ore ale dimineții pentru a lua parte la ceremonia celebrată de către arhiepiscopul Domenico Battaglia. 

Conform Rainews minunea este considerată de localnici ca un semn de bun augur pentru oraş şi pentru întreaga regiune Campania.

Relicva a fost prezentată credincioşilor prezenţi după ce a fost luată din Capela Trezoreriei de către Cardinal, însoţit de stareţ, Monseniorul Vincenyo de Gregorio, primarul de la Napoli, Gaetano Manfredi şi guvernatorul regiunii Campania, Vincenzo de Luca. 

Lichefierea sângelui sfântului martir Gennaro are loc de trei ori pe an: pe 19 septembrie, ziua San Gennaro, în sâmbăta care precede prima duminică din mai și pe 16 decembrie.

Potrivit tradiţiei, San Gennaro, patronul oraşului Napoli, a trăit în anul 300 şi a aparţinut de prima Biserică Catolică. Gennaro a fost numit episcop al orasului Benevento într-o perioada în care persecuţia creştinilor era o practică des întâlnită.

A fost arestat din cauza activităţii sale şi a prozelitismului şi condamnat la moarte prin decapitare. La sfârşitul execuţiei, câţiva oameni devotaţi lui Gennaro au reuşit să-i adune săngele, care se află acum în celebra fiola din catedrala din Napoli.

×
Subiecte în articol: San Gennaro Napoli sange biserica miracol minune
Citește mai multe din Religie
» Vezi toate știrile din Religie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close