Antena 3 CNN Actualitate Religie Vasile Bănescu reacționează după circul făcut de Șoșoacă în Parlamentul European: „Icoana nu este o armă”

Vasile Bănescu reacționează după circul făcut de Șoșoacă în Parlamentul European: „Icoana nu este o armă”

vasile banescu agerpres
Biserica Ortodoxă, reacţie după protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii: "Se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața" Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    18 Iul 2024   •   20:06

Europarlamentara Diana Șoșoacă a fost evacuată joi din sala de plen a Parlamentului European în timpul dezbaterii premergătoare votului privind candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. Decizia a fost luată după ce eurodeputata a creat un adevărat „spectacol" în PE, folosindu-se de o icoană ca armă antidemoni în instituția europeană. Vasile Bănescu, fost purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a oferit o explicație a simbolisticii icoanei, pe înțelesul tuturor.

„Spectacolul" oferit de eurodeputata din România nu a fost tolerat de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a anunțat că a luat această măsură după ce Diana Șoșoacă, membră a grupului eurodeputaților neafiliați, a strigat și a întrerupt dezbaterea de trei ori.

Conform imaginilor publicate din sala de plen a PE, Diana Șoșoacă a ridicat o icoană și a acuzat cenzura la care este supusă. De asemenea, ea și-a pus pe față o botniță, ca simbol al cenzurii.

„Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit.

E spațiul vizual, suspendat diafan între cer și pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator.

Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit.

Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii.

Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune”, a scris Vasile Bănescu într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit. E spațiul vizual, suspendat diafan între cer...

Publicată de Vasile Bănescu pe Joi, 18 iulie 2024

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close