Antena 3 CNN Actualitate Religie Tradiții și superstiții de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce nu ar trebui să facă creștinii. Este mare păcat

Tradiții și superstiții de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce nu ar trebui să facă creștinii. Este mare păcat

S.T.
1 minut de citit Publicat la 13:02 27 Iun 2019 Modificat la 13:02 27 Iun 2019
o_1dec64626pr712mk1e4o2gf1bor8.jpg
Foto: pixabay.com

SFINȚII PETRU ȘI PAVEL. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă la 29 iunie.

Biserica a hotărât ca cei doi Apostoli să fie cinstiți în aceeași zi deoarece în aceeași zi și în același an au pătimit moarte martirică la Roma, la 29 iunie 67, în timpul împăratului Nero.

SFINȚII PETRU ȘI PAVEL. Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar Sfântul Apostol Pavel a fost martirizat prin tăierea capului, întrucât era cetățean roman și avea dreptul la o moarte mai demnă, care să nu fie asemănătoare cu moartea sclavilor.

Tradiții și superstiții de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Ce trebuie să faci de Sfinții Petru și Pavel: În ziua sărbătorii, oamenii obişnuiesc să dea de pomană pentru sufletele celor morţi- sărbătoarea fiind cunoscută şi sub numele de Moşii de Sânpetru.

De ziua Moşilor de Sânpetru sau de Vară, femeile împart oale cu apă, pentru ca cei morţi să aibă ce bea pe lumea cealaltă- tot în această zi oamenii au voie să lucrează orice, dar să nu toarcă, căci se crede că astfel se întorc colacii de la morţi.

Ce nu ar trebui să facă creștinii de Sfinții Petru și Pavel: Nu e îngaduit nici unei femei să mănânce mere până în această zi, fiindcă altfel îi supără pe morți

După sărbătoare însă, femeile tinere pot mânca mere, cele vârstnice fiind nevoite să mai aștepte până la Sfântul Ilie. 

Până în această zi nu se scutură merii. Se crede că, dacă se respectă această datină, sunt ocrotite ogoarele de căderea grindinei.

Oamenii pistruiați trebuie să se spele pe față cu apă la miezul nopții, când cantă cocoșul.

×
x close