Antena 3 CNN Actualitate Religie TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, tradiții și obiceiuri. De ce trebuie să ții post în această zi

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, tradiții și obiceiuri. De ce trebuie să ții post în această zi

<1 minut de citit Publicat la 20:00 28 Aug 2019 Modificat la 20:00 28 Aug 2019
o_1dj75knjq1k9m1k7v1vduts112p8.jpg
Foto: doxologia.ro

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. În această zi Biserica a rânduit post, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, cel ce a anunțat venirea lui Hristos, propovăduind „vestea cea bună” a Întrupării Sale. Sfântul Ioan Botezătorul este singurul Sfânt căruia Biserica i-a închinat o zi specială de post.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să ţină post negru. Şi, potrivit credinţelor populare, ar trebui să mănânce struguri şi să evite varza şi alimentele de culoare roşie, potrivit libertatea.ro.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Cândva, credincioşii mâncau, o dată pe zi, o turtă de grâu sau de mălai, coaptă chiar de către ei. Doar cei care nu săvârşiseră păcate foarte grele aveau voie să mănânce şi poame. Azi, Biserica recomandă post (dar negru) doar pe 29 august (tradiţia populară „îndulceşte” acest post, permiţând să se mănânce struguri). 

×
x close