Antena 3 CNN Actualitate Religie Scandal între preoți la Brașov. Cum s-au luat la harță într-o conferință

Scandal între preoți la Brașov. Cum s-au luat la harță într-o conferință

misterul-bogatiilor-din-manastirile-romanesti-cine-a-pus-mana-pe-adevarate-comori-vechi-de-sute-de-397387.jpg
17 Oct 2016   •   15:44

Patru monahi aghioriți (călugări şi pustnici din Muntele Athos) au venit în România pentru a susține, pe parcursul săptămânii trecute, o suită de conferințe organizate și popularizate de așa-zise asociații laice din țară, scrie mytex.ro.

Vineri a fost organizată o astfel de conferință și la Brașov, la Aro Palace, fiind prezenți doi dintre acești monahi - părintele Sava și părintele Nicodim – prezentați drept „monahi viețuitori din Sfântul Munte”. Aceștia au susținut că au venit în România „pentru a spune adevărul despre credința ordtodoxă”, afirmând, totodată, că Sinodul Panortodox care a avut loc în Creta a fost unul fals și a interzis exprimarea liberă a monahilor, printre altele.

Invocă dreptul la liberă exprimare

Întrebați însă de unul dintre preoții ortodocși prezenți în sală cu ce binecuvântare susțin această conferință, unul dintre cei doi monahi a susținut că au primit binecuvântarea părinților din Sfântul Munte, „care au semnat un text că nu sunt de acord cu ce face Patriarhul Ecumenic și sunt sute de părinți care au semnat acest text”, enumerând câteva nume de preoți din Sfântul Munte. Asta după ce preotul Ciprian Staicu din Sfântu Gheorghe, care le-a fost de altfel și traducător, a afirmat că această conferință nu se face într-un lăcaș de închinăciune, ci într-un spațiu public, astfel că există dreptul la liberă exprimare, chiar și fără binecuvântare. „Ar fi trebuit să ascultați întâi ce avem de spus și să vedeți dacă spunem adevărul sau nu”, a mai adăugat unul dintre cei doi părinți, numai că sesiunea de întrebări de la final, unde ar fi trebuit să se lămurească mai multe lucruri, a fost una „scrisă”, iar pe masa celor doi părinți de la Sfântul Munte au ajuns doar acele întrebări care nu îi incomodau

×
Subiecte în articol: Muntele Athos Brașov Biserica ortodoxa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close