Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciune către Sfinţii Constantin şi Elena. Este grabnic ajutătoare dacă este rostită pe 21 mai

Rugăciune către Sfinţii Constantin şi Elena. Este grabnic ajutătoare dacă este rostită pe 21 mai

Pe 21 mai, în ziua în care sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena, credincioșii rostesc o rugăciune despre care se spune că oferă ajutor grabnic la vreme de necaz.

rugaciune
Rugăciune către Sfinţii Constantin şi Elena. Este grabnic ajutătoare dacă este rostită pe 21 mai Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2024   •   06:00

Astăzi, 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Născut în anul 272, Constantin a urcat pe tron după moartea tatălui său, fiind împărat roman între 306 și 337.

Intrat în conflict cu fiul împăratului Maximian, Constantin se pregătea de luptă, însă, cu o zi înainte, a văzut semnul crucii pe cer, dar și mesajul: "Prin acest semn vei birui".

Se spune că în acea noapte Hristos i-a apărut în vis și i-a spus să pună semnul crucii pe toate steagurile armatei sale. 

Împăratul Constantin a respectat îndemnul și a ieșit învingător din luptă. De asemenea, după această minune, a dat un decret prin care a oprit prigonirea creștinilor.

Pe de altă parte, mama împăratului Constantin, Elena, a fost deosebit de credincioasă. Potrivit scrierilor bisericești, ea a fost cea care a descoperit crucea pe care a fost răstignit Hristos.

De asemenea, ea a fost cea care a poruncit, alături de fiul său, zidirea Bisericii Sfântului Mormânt, precum și Biserica din Bethleem.

Se spune că Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt grabnic ajutători ai celor aflați în nevoi, iar rugăciunile îndreptate către ei au un efect imediat.

Rugăciune către Sfinții Împărați Constantin și Elena

"Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!"

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close