Antena 3 CNN Actualitate Religie Purtătorul de cuvânt al BOR îl pune la punct pe Iohannis: „Nu mi se pare firesc să saboteze o inițiativă civică”

Purtătorul de cuvânt al BOR îl pune la punct pe Iohannis: „Nu mi se pare firesc să saboteze o inițiativă civică”

o_1cd27limo1vib1g0ga1o6qu1fqa8.jpg
09 Mai 2018   •   13:38

Părintele Vasile Bănescu îi transmite un mesaj tranșant președintelui Iohannis, cel care comentase inițiativa organizării referendumului pentru definirea familiei.

„În primul rând, eu cred că fie președintele, fie oricare om din statul român, oameni aleși să se ocupe de protejarea noastră a tuturor cetățenilor în cazul unui referendum care a fost dorit de milioane, care au făcut acest demers, acești oameni de stat trebuie să ia act pur și simplu de o realitate care se impune de la sine.  Nu mi se pare firesc ca vreunul dintre oamenii noștri de stat să saboteze o inițiativă civică riguros democratică pe care înțeleg că a recunoscut-o deja inclusiv domnul președinte.”, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Libertatea.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, vineri, despre referendum-ul pentru definirea familiei, precizând că este dreptul cetățenilor de ainiția un astfel de referendum. „Este destul de inoportun ca preşedintele să se exprime în acest fel asupra unei iniţiative cetăţeneşti. În Constituţie, scrie că cetăţenii au dreptul la iniţiativă şi, dacă au dreptul şi au făcut-o, acest drept trebuie respectat. Mai departe şi iniţiatorii trebuie să îşi susţină punctul de vedere şi cei care nu sunt de acord trebuie să îşi susţină punctul de vedere, să explice de ce nu sunt de acord”, adeclarat Klaus Iohannis.

Social democratul Florin Iordache a anunţat că este posibil ca referendumul pentru familie să aibă loc pe 10 iunie,însă ulterior,  Liviu Dragnea a anunţat: „Nu ştiu ce a spus domnul Iordache, dar este posibil, cred că 17 iunie este posibil. Nu ştim ce va face preşedintele, când va promulga”.

×
Subiecte în articol: referendum Vasile Banescu Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close