"Mulți sunt dispuși să pună un like pe pagina marilor sfinți, dar cine face așa cum fac ei? Pentru că viața creștină nu este despre un like, ci despre "dăruiește-mă pe mine". Să se roage, să devină mic și umil , pentru a trăi caritate. Acestea sunt cele trei caracteristici pe care Papa Francisc le încadrează în Padre Pio invitând credincioșii să facă același lucru. Suveranul Pontif a denunțat de asemenea faptul că astăzi cei mici și cei malformați sunt aruncați cu "mai multă cruzime și mai multă știință" decât în vechea Sparta, scrie Vatican Insider.
Momentul cel mai emoționant al dimineții a fost acela în care Papa Francisc a traversat pragul departamentului onco-hematologic pediatric al Casa Sollievo della Sofferenza, marele spital construit la cererea sfântului Gargano, pe care el l-a inaugurat.
Este "miracolul viu al lui Padre Pio", clădirea care se evidențiază în acest mic sat, unde odinioară se afla doar o mână de case și unde sfântul a petrecut cea mai mare parte a vieții sale, mărturisind și celebrând sfintele slujbe. Camerele de luat vederi și jurnaliștii nu sunt permise în interior, Papa Francisc intră în camere pentru a se întâlni cu 18 copii, în timp ce alți trei îl vor vizita în departamentul de resuscitare. Vorbește cu o femeie africană care deține un copil bolnav în brațe. Femeia este o călugăriță congoleză. Numele copilului este Jean Paul. Fața lui este complet deformată. Jean Paul s-a născut într-o junglă din Congo, unde părinții lui l-au abandonat. Dar călugărițele acestui orfelinat l-au adus aici. Acum ei vor face intervenția pentru a-i reface fața.
Jorge Mario Bergoglio face un selfie, îi îmbrățișează pe micuți și îi vorbește părinților, imaginile din Vatican Media, transmise de TV2000, arată un copil bolnav în vârstă de 13 ani, care îl întreabă pe Papă: "Cum vă simțiți? Într-o zi vreau să vin la Roma?" Iar Papa ăFrancisc îi răspunde: "Te voi aștepta, organizează cu doctorii, așa că să te pot lăsa".