Antena 3 CNN Actualitate Religie "Mi-a revenit vederea în timp ce inima Sfintei Rosa era transportată cu elicopterul". Biserica face anchetă după "miracolul" din Italia

"Mi-a revenit vederea în timp ce inima Sfintei Rosa era transportată cu elicopterul". Biserica face anchetă după "miracolul" din Italia

O femeie care se roaga uitandu-se spre cer
Femeia a început să vadă exact în momentul bincuvântării oraşului de la înălţime, în timp ce racla cu inima sfintei se afla în elicopter. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    09 Oct 2024   •   14:26

O femeie din Italia şi-a recăpătat vederea în timp ce racla cu inima Sfintei Rosa era transportată cu elicopterul spre procesiunea care are loc în fiecare an în localitatea VIterbo din Italia. Femeia a început să vadă exact în momentul bincuvântării oraşului de la înălţime, în timp ce racla cu inima sfintei se afla în elicopter. 

Conform La Repubblica, vestea posibilului miracol a fost făcută publică de către un preot din respectiva localitate în timpul slujbei de înmormântare a unui bărbat care participase mulţi ani la transportarea raclei cu moaştele sfintei la procesiune. 

Biserica Catolică a declarat într-un comunicat oficial că este un motiv de bucurie şi a recunoscut posibilitatea unui miracol, dar a îndemnat la precauţie şi atenţie în abordarea acestui eveniment. 

Episcopul din zonă va începe să facă verificări aprofundate înainte de a declara că acest eveniment este considerat un miracol. 

Santa Rosa de la Lima s-a născut la 20 aprilie 1586 într-o familie nobilă de origine spaniolă, a zecea din treisprezece copii, cu numele Isabel Flores Oliva. Mama ei o numea de obicei Rosa datorită frumuseții sale înnăscute. Se spune că ani mai târziu, ea a decis să păstreze acest nume după ce a cerut sfatul direct de la Fecioara Maria, care i-a răspuns: "Tu ești Rosa di S. Maria".

Santa Rosa este considerată protectoarea florarilor şi de-a lungul timpului i-au fost atribuite mai multe miracole, cele mai multe dintre ele fiind legate de episoade de vindecare a oamenilor.

 

×
Subiecte în articol: santa rosa Italia miracol Biserica Catolica
Citește mai multe din Religie
» Vezi toate știrile din Religie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close